Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená makrela

Přestože jsou ryby velmi zdravé, konzumace v českých kuchyních pokulhává. Chutným a levným zdrojem jsou například makrely, které skvěle chutnají grilované. Mimo sezónu je můžete marinovat v tomatové omáčce a poté upéct v troubě.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min + několik hodin marinování

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, + několik hodin marinování)

16. 7. 2009 22:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lze připravit i na grilu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kozlik213

7. 9. 2019 14:23

Ahoj, nemel bys na odprodej? Rad bych vyzkousel :) Diky
<3

pepa

8. 2. 2017 20:44

já makrely mám rád ale co jezdím na ně do norska tak už jen jedině citronový pepř a bilinky ze severu to je pak bašta<3:-K

jadrrak

12. 11. 2014 12:52

JR: Naprostý souhlas.

jadrrak

12. 11. 2014 12:36

alter_mann:
Vážení pane alter_manne a ostatní, tento recept je pouze skrytá reklama na směsi koření od Avokáda a Vitany.
Není náhodou lepší, než anonymní směs použít vlastní výběr bylinek?

JR

1. 3. 2014 15:19

no nevím - za recept založený na "promíchání sáčků" bych se osobně opravdu styděl...

Runja

4. 11. 2013 03:56

www.toprecepty.czRECEPT A LA VUOLA:
MAKRELU VYKUCHAT URIZNOUT HLAVU OCAS A PLOUTVE, PORADNE VYPLACHNOUT. NATRIT SMESI PEPRE, DRCENEHO KMINU A CITRONOVE STAVY. DOVNITR DAT UTRENY ROMADUR S CESNEKEM, KMINEM A MASLEM. PECT V TROUBE (CCA 180C) NA OLEJI S MASLEM A NAKRAJENOU CIBUKLOU, POLIVAT OMASTKEM. MOZNA PRILIT PRI PECEN I TROCHU VINA.
PODAVAT S BRAMBORY NEBO CHLEBEM. DOBROU CHUT!:-K

Karči

11. 5. 2013 12:53

Makrely jsem dnes pekla jen lehce osolené,okmínované a do zářezů a bříška jsem dala čerstvou majoránku.No bašta největší.:-)Taky nemám ráda ty přesolené hotové marinády.To pak chutná všechno stejně a do zdravého jídla byť ryby to má daleko... :-/

soptik david

17. 3. 2013 11:55

Vážení přátelé, makrela má svou specifickou chuť a neměla by se přehánět kořením. Ale protože každý máme jine zvyky a chutě, proč hanit tento recept. Všem přejí mnoho kulinářských úspěchů.:-)

dzungila

29. 1. 2012 14:06

Neregistrovaný Vláďo, nám makrela naplácaná kořením moc chutnala. Všechno to, co jsem do ní naplácala, se krásně vpilo do masa, které potom bylo krásně šťavnaté.:-p
Mám jednu zásadu - a sice tu, že nehaním něco, co jsem neochutnala a nikdy bych nehanila žádné jídlo, aniž bych se sama o něco nepokusila, vyfotila a podělila se o to s ostatními na webu.;-)
Ale takových "kuchařů", co se jim stále něco nelíbí ( a nejenom u mých receptů ), je vás tu habaděj...

Vláďa

29. 1. 2012 12:55

Takovýhle recept se mi nelíbí, nechutnalo mi to, mnohem více chutnat to bude, když do toho nenaplácáte samé koření.

Jarka

18. 9. 2011 11:52

Přikláním se s názorem k těm, co nesouhlasí s pečením či grilováním ryb stylem splácat všechno koření a různé chuti do jedné rádoby marinády a pak se kochat "výbornou" chutí. Každá ryba má svou specifickou chuť a proto by se mělo nad kořením trochupřemýšlet. Bylinky jsou také zajímavé řešení....
:-O

zuza

10. 4. 2011 11:25

Recept byl zajímavý, děkuji za inspiraci, ale ryba byla po marinádě přesolená a hodně pikantní. Hodně to přetlouklo chuť makrely což je škoda.:-((

maja

12. 6. 2010 16:55

Souhlasim s alter mannem,z duse se mi protivi vareni v \"pytlikach\".Trosku naivne jsem si myslela,ze najdu zajimavy recept...:no:
Vratim se zase ke svym osvedcenym bylinkam a postupum...

alter_mann

22. 2. 2010 17:42

Nevím,nechutnal jsem,ale podobné recepty mi nejsou moc sympatické..:-) Dnešní trend smíchat jednu komerční srač*u s druhou dohromady - v tom vyválet rybu a těšit se jak to bude díky komerčním směsím chutnat stejně jako na jiné rybě je špatný :-)

Hanule

16. 10. 2009 17:39

Wow, tak to je něco pro mě - jsem totiž strašný ,,rybožravec" a mořské ryby přímo miluji!!:-p Máš u mě jedničku s hvězdičkou a samozrejmě bodík ;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: makrela pecena v troube makrela recepty makrela recept makrela v troube makrela recept na makrelu pečená makrela v troubě recept makrela recepty makrela recepty z makrely recepty makrela pečená v troubě recept na pečenou makrelu jak připravit makrelu recept makrela pečená v troubě recepty na makrelu příprava makrely jak upéct makrelu makrela pečená v troubě se zeleninou marináda na makrely pečené makrely v troubě

Suroviny: makrela, marináda tomatová, koření grilované ryby s citronem

TopRecepty.cz

Pečená makrela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98n3