Vegan Snickers

cernajaknoc Kuchařka: cernajaknoc

Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku kokosové mouky
3 lžíce kokosového oleje
5 Medjool datlí
karamel:
1 a ¼ hrnku Medjool datlí
¼ hrnku arašídového másla
1-2 lžíce mandlového mléka
špetka soli
hrst nasekaných arašídů
300 g čokolády
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vyložte zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií.

  2. V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.

  3. Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.

  4. Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.

  5. Poté rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni.

  6. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, nalijte ji rychle na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.

  7. Nechejte vychladit a poté krájejte nahřátým nožem.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vegan Snickers

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo