Vegan mrkvovo-batátový krém

cernajaknoc Kuchařka: cernajaknoc

Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

8 středních mrkví + malé na ozdobu
1 batát
2 pomeranče
šťáva z půlky citrónu
malý kousek zázvoru
jedna cibule
1 l vody / zeleninového vývaru
sůl
pepř
kurkuma
olivový olej
hrst kešu na ozdobu
koriandr, nebo jiné bylinky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme mrkev, batáty a dáme je péct na 30 minut do trouby, rozpálené na 200°.

  2. Mezitím připravíme kešu. Opražíme je krátce na kapce olivového oleje se solí, pepřem a kurkumou. Necháme zchladnout.

  3. Až bude zelenina upečená, tak rozpalte v hrnci olivový olej. Nakrájejte nadrobno cibuli a opečte ji do zlatova. Přidejte upečenou zeleninu a jemně orestujte. Nakonec vše zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem.

  4. Přidejte nastrouhaný zázvor, šťávu z pomerančů, citrónu, kurkumu, sůl, pepř a krátce povařte.

  5. Polévku podávejte ozdobenou nasekaným koriandrem, kešu oříšky a můžete přidat rostlinnou smetanu.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vegan mrkvovo-batátový krém

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo