Křupavý a vláčný makovec s rybízovým džemem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 45 minut 12 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

2 hrnky polohrubé rýžové mouky
1 lžička jedlé sody
1 hrnek celého nemletého máku
1 hrnek tmavého třtinového cukru
1 hrnek slunečnicového oleje
1 hrnek rostlinného mléka
3 vejce
rybízový džem na potření
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou rýžovou mouku, jedlou sodu, celý mák, třtinový cukr, slunečnicový olej, rostlinné mléko a vejce vymícháme v hladké těsto, které vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme přibližně 30 minut a ihned po vytažení makovec potřeme rybízovým džemem, smíchaným s trochou vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Křupavý a vláčný makovec s rybízovým džemem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo