Jahelný koláč s kokosem a lesním ovocem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 35 minut (bez pečení) 8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

150 g jáhel
80 g hladké rýžové mouky
50 g strouhaného kokosu + 20 g na posyp
1 vejce
2 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce kokosového sirupu + 2 lžíce na doslazení ovoce
cca 250 g čerstvého lesního ovoce (případně mraženého)
1 lžička skořice
1 lžíce citrónové kůry
špetka kurkumy
špetka soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly třikrát spaříme vroucí vodou, aby ztratily hořkost a na mírném plameni uvaříme ve vodě se špetkou soli, kurkumy a skořicí do měkka.

  2. Odstavíme, případnou vodu přecedíme přes sítko a přidáme olej, strouhaný kokos, citrónovou kůru a kokosový sirup.

  3. Do mírně prochladlé směsi dále vmícháme rýžovou mouku, celé vejce a připravené těsto rozprostřeme do dortové formy, vystlané pečicím papírem pečicím papírem. Průměr dortové formy je přibližně 22 cm.

  4. Těsto navrstvíme tak, aby okraje byly vyšší a na vnitřní část nasypeme lesní ovoce, které pokapeme kokosovým sirupem a posypeme strouhaným kokosem, aby do sebe nasál přebytečnou vlhkost.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C přibližně 45 minut (průběžně kontrolujeme), necháme vychladnout a krájíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahelný koláč s kokosem a lesním ovocem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo