Gratin dauphinois

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 20 minut (bez pečení) 3 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 kg brambor varného typu A
1 malá cibule
200 ml rostlinné smetany
100 g Goudy na strouhání
1 vejce
máslo na vymazání pekáčku
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka muškátového oříšku
snítka libečku
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Do zapékací mísy vymazané máslem střídavě vrstvíme plátky brambor a na kolečka rozebranou cibuli.

  3. Do smetany rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek i nasekaný libeček a důkladně promícháme.

  4. Brambory s cibulí připravenou směsí zalijeme a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180°C přibližně hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Gratin dauphinois

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: gratin dauphinois

Zapomněl/a jsem heslo