Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlokvašky pro dědu

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 7. 2019 17:08

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie281 kJ / 67 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky4,28 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,01 g
Sůl40,00 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je recept pro ty, kteří mají raději poněkud jemnější nálev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

8. 7. 2019 23:50

Kdo nechce použít sladidlo, přidá za 10 tablet sladidla 40 g cukru.

MamlajdaD MamlajdaD

8. 7. 2019 23:36

Lenunka: Simona Skolakova: Já sice také jsem diabetik, ale umělá sladidla běžně nepoužívám. :-) Ale při zavařování okurek se "cukerin" většinou vždy přidával a je ve většině receptů na láky. :-8 Když si ale spočítáte, kolik ho třeba za rok v těch okurkách sníte, tak je to velice zanedbatelné množství, které nikoho neohrozí;-):-8. Co se týká cukru, prostě občas zhřeším ;-):-D a nedělám si výčitky. Moc vás všechny zdravím:-K

Lenunka Lenunka

8. 7. 2019 23:03

Simona Skolakova: protože lidi dají moc na reklamy, je to stejné jako s jogurty 0,1% tuku, přitom v nich je hromada škrobu, to už je lepší ten tuk, umožňuje vstřebávání vitamínů, škrob je na nic, ale každý kdo kouká na telku si myslí, jak zhubne, přitom je to pitomost, a s těmi sladidly je to stejné, s cukry si tělo poradí, ale s tou chemií ne ;-( Někteří lidé se chovají dokonce tak, že jako čím víc toho "dietního" sní, tím víc zhubnou :-D:-D:-D, jediný způsob jak zhubnout je mít vyšší výdej energie než příjem, to je celé, není to o tom, co jíme nebo nejíme, je to o přemýšlení, kolik jíme a jak moc se hýbeme.
Jak říká Zdeněk Pohlrejch: Neexistují nezdravé potraviny, existují jen jejich nezdravá množství :-K:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 7. 2019 22:52

Jen stále nechápu,když to nemusí být,že lidé používají umělá sladidla,když nejsou diabetici a to né jen v kvašákách,znalajsem lidi,kteří si mysleli,že když je budou používat,že zhubnou,no i tak to u něterých je.Bohužel.:no:

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 7. 2019 22:48

Lenunka: tak ta moje dr.měla pravdu:yes::yes:chce to vzít rozum do hrsti,všechno se dá,dá se to pak vyvážit jinak,tak jsem ráda,že jsi to Lenunko potvrdila;-):yes::yes:

Lenunka Lenunka

8. 7. 2019 22:44

yanull: Simona Skolakova:
http://internetweek.cz/zdrava-vyziva/aspartam-e951...
no, určitě to není nic prospěšného:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 7. 2019 22:41

Lenunka: já jsem diabetik,ale přesto neholduji umělým sladidlům ať jsou pod jakámkoliv názvem,mne kdysi dr.diabetička řekla,prosím Vás pokud máte chuť si cokoliv osladit,raděj si dejte trošku cukru než ty umělá sladidla,řekla mi na rovinu,že podporují rakovinotvorné buňky,takže nepoužívám,žádná uměělá sladidla a držím se její rady,většinou nesladím,zvykla jsem si,ale jinak v malém množství,lze si cukr dát,takže když nesním kýbl kvašáků,ale dám si jednu dvě super okurčičky,ta se nic nestane;-);-)

yanull yanull

8. 7. 2019 22:37

Lenunka: I kdyby tam pro diabetika cukr byl, myslím, že by to jeho zdraví neuškodilo, těch okurek přece nejí kvanta a navíc je v nálevu ocet, tak se to vykompenzuje ;-) A ty vedlejší účinky umělých sladidel jsou opravdu škodlivé. Někde jsem četla článek, který varoval před dia sušenkami, oplatkami a čokoládou, asi ví proč. :no:

Lenunka Lenunka

8. 7. 2019 22:24

MamlajdaD: není zač, já jen tak věcně, že se to už neprodává pod tím názvem. Jinak, přestože, jak píšete, jsou okurky křupavější se sladidlem, tak pokud bych nebyla diabetik (v receptu máte i cukr i sladidlo, tak předpokládám, že nejste), tak bych dala normálně cukr, sice je nálev kalnější, na druhou stranu s tím nikam nejedu na výstavu:-D, ta umělá sladidla nejsou celkově nic zdravého :-)
Zdravím :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

8. 7. 2019 22:09

Lenunka: Děkuji za upozornění, já už několik let nezavařuji i když dříve jsem zavařovala "ve velkém";-):-8. Hned to napravím. Zdravím a děkuji! :-K

Lenunka Lenunka

8. 7. 2019 21:35

MamlajdaD: nic ve zlém, ale Spolarin se již hodně dlouho neprodává, nebo alespoň ne pod tímto názvem. Jeho prodej byl zastaven z dúvodu rizika rakoviny:
"Cyklamát: toto umělé sladidlo s označením E952 bylo objeveno v roce 1937. Jde o látku podobnější cukru více než sacharin, je 20–50x sladivější než sacharóza. V USA se cyklamát nedávno ocitl na seznamu zakázaných látek kvůli zvýšenému riziku onemocnění rakovinou močového měchýře. Dříve byl k dostání pod názvem Spolarin a Dukaryl, Kandisin nebo nyní ve směsi pod názvem Fan sladidlo. "
Ať už je to jak chce, tak každopádně pod tímto názvem ho už nikdo nekoupí, doporučuji tedy recept aktualizovat:-)
https://aukro.cz/stara-plastova-krabicka-od-sladid...
https://www.cas.sk/fotogaleria/357760/spomienky-na...

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 7. 2019 21:34

MamlajdaD: Také zdravím, byla jste o minutku rychlejší. :-)

MamlajdaD MamlajdaD

8. 7. 2019 21:30

Merylas: Děkuji:-8 a zdravím:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 7. 2019 21:29

Lenunka: Náhradní umělé sladidlo.;-)

MamlajdaD MamlajdaD

8. 7. 2019 21:28

Lenunka: Spolarin je umělé sladidlo, prodává se v malých umělohmotných krabičkách a jsou to takové malé "pecičky". Přidává se do láků při zavařování. Někde jsem četla, že třeba okurky v láku se Spolarinem (nebo s jiným podobným sladidlem) nejsou rozměklé, ale zůstávají pevné a křupavější konzistence Tedy asi pokud se nepřevaří;-):-D:-D. Je to sladidlo - snad - na bázi cukerinu, není to žádné moderní sladidlo (jako např. stévie). ;-) Děkuji za komentář :yes: a zdravím!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychlokvašky rychlokvašky top recepty rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nálev na rychlokvašky rychlokvasky v sudu okurky rychlokvašky recept okurky rychlokvašky jak naložit okurky rychlokvašky rychlokvašky ze salátovek rychlokvašky recept nálev na okurky za studena recept na rychlokvasky rychlokvašky rezy rychlokvašky ze salátových okurek okurky rychlokvašky rezy zdravi a rychlokvašky okurky rychlokvašky sladkokysele rychlokvašáky jak na rychlokvašky rychlokvšky

Suroviny: okurky sterilované, kopr, list višňový, křen, mrkev, cibule, sůl, semínka hořčičná, sladidlo, koření hřebíček, koření nové koření, bobkový list, voda

TopRecepty.cz

Rychlokvašky pro dědu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3NRp