Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní králičí nebo kuřecí řízky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 7. 2019 21:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie758 kJ / 181 kcal
Bílkoviny2,19 g
Tuky11,87 g
Vláknina7,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

14. 7. 2019 13:21

Eja57: Evi, kdyby to bylo aspoň vodňanské ptactvo, ale je polské a ve Vodňanech pouze přebaleno a pro nás spotřebitele, jako echt české, nabízeno :no:

Eja57 Eja57

14. 7. 2019 08:54

yanull: Ono to s běžným sortimentem kuřat není o nic lepší;-(
Onehdá jsem u kamarádů pomáhala s úpravami na zahradě po rekonstrukci bytu a nabídla se, že i uvařím z donesených surovin. Tvářili se kysele, že teda jako kuře, zeleninu a bylinky a brambory vše do jednoho pekáče nic moc, a pak málem sežrali i kosti...nepřinesla jsem vodňanské ptactvo ale KUŘE...Nejvíc je to znát na kuřecím vývaru - tam se už podle vůně pozná, jestli je to KUŘE...

yanull yanull

14. 7. 2019 08:16

Dovolím si připojit ke kupovaným králíkům malý komentář. Ani bych mnoho nelitovala, že jsem v obchodě králíka nesehnala. Osobně znám paní, kteří se velkochovem zabývají a mají jich doma cca 1000 ks, Jsou krmeni pouze granulemi, přikrmování senem. Ani čerstvou trávu jim nedávají, aby se nenafoukli. Králíci jsou docela náchylní na různé nemoci, proto je každému jasné, co součástí krmiva je a nebo jsou očkováni.
My jsme měli to štěstí, že nás mnoho roků zásobili rodiče z domácího chovu, chápu, že každý tu možnost nemá, ani my už ne, ale asi 2x do roka se mi podaří sehnat ještě domácího ušáka a je to o něčem jiném.
Recept se mi líbí, jen mám tu zkušenost, možná to byla náhoda, že jsem jednou nastrouhala cibuli a byla pak hořká. Proto ji raději velmi jemně krájím nožem ;-)

casino casino

14. 7. 2019 07:48

ALBERT 17.7. - 23.7. 2019 králík chlazený 169,-/kg
...a do české kotliny dorazí až z pyrenejského poloostrova ;-)

tejaja tejaja

14. 7. 2019 06:58

Dievčatá, u nás dostať často králiky v Metre, takže sa mrknite u vás v Makre, ak ho máte po ruke. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

13. 7. 2019 23:24

JanaDorazinová: Jani, taky bych si dala králíka,:-Q ale už jsem je neviděla dlouho ani v obchodě.;-( Kde jsou ty časy, když jsme si je pěstovali sami, k tomu kuřata - brojlery a ty veliké krůty. Vic jsme toho neměli, nebylo kde to mít, ale stačilo. No třeba zkusíš z kuřete, to taky jde.;-) A řízky jsou vždycky dobrota:-D Děkuji za komentář a moc zdravím.:-K

casino casino

13. 7. 2019 22:58

No, smažit pouze na pánvi, aby pak maso bylo měkké, ale nevysušené a obal byl CHRUMKAVÝ:-! tak to je umění, že ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 7. 2019 22:41

:yes: to se mi líbí, jenže nemám králíka. Možná by to šlo i s kuřecím masem ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kralici rizky v troubě jak usmažit měkké králičí řízky řízky z králíka chrumkavy kureci řízek recept měkké řízky z králíka

Suroviny: králík, olej, česnek, cibule, skořice, koření kari, ocet, olej, sůl

TopRecepty.cz

Pikantní králičí nebo kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2MkA