Omáčky A, B, C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 978 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,17 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 19,10 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rozhodla jsem se, že sem vložím soubor různých omáček, jsou pro všechny, a hlavně pro mladé kuchařinky. Dnes tedy začínám od písmene A.
Omáčky jsou to někdy i zajímavé, ale většinou snadné, rychlé a finančně nenáročné, takže lze jejich pomocí i ušetřit.
Snažím se je pečlivě vybírat, mám jich hodně, tak se snad někomu trefím do chuti.
Pokud by to takto nevyhovovalo, nebo by byly námitky, tak to beze všeho smažu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2020 18:11
MamlajdaD: Je to skutočne dobrá kombinácia.
17. 2. 2020 18:03
tejaja (moderátorka): Terezko, moc veliký dík za vyzkoušení receptu, mám radost, že ti omáčka chutnala, zahuštění kukuřičnou polentou není právě obvyklé ale s tou brokolicí to jde dobře dohromady, že jo?. Tedy fotky máš parádní, jako vždy, to ti jde nejméně tak dobře, jako vaření! Takže mám opravdu velkou radost a tobě přeji také krásné a radostné dny! Velké díky a zdravím!
17. 2. 2020 16:58
Vyskúšala som brokolicovú omáčku, pretože ma zaujalo to zahustenie kukuričnou kašou. Musím povedať, že mi chutilo.
20. 8. 2019 20:01
hosta (moderátorka): Moc děkuji, to je rada k nezaplacení, skvělý nápad! To hned provedu, moc se mi to líbí! Moc zdravím!
20. 8. 2019 19:23
MamlajdaD: Myslím, že forma je dobrá, jen kvůli vyhledávání by bylo možná lepší nazvat jinak - tak, aby si s tím vyhledávač poradil. Co třeba takhle (jen návrh): "Omáčky A-C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová)". Protože pokud se v názvu receptu neobjeví příslušný název omáčky, vyhledávač je k nepoužití a užitek pro případné zájemce žádný.
20. 8. 2019 18:13
Eja57: Dík! Asi přece jen budu pokračovat, ale dám si dobrý pozor, aby tam nebyly nesrovnalosti. Zdravím!
20. 8. 2019 18:12
MamlajdaD:
20. 8. 2019 18:07
Tak všem děvčatům, která mě upozornily na chybky v receptech - opravila jsem, jak nejlépe jsem uměla, snad už to tak bude dobré. Všem vám moc děkuji za spolupráci a zdravím!
20. 8. 2019 17:21
Lenunka: Děkuji za komentář i za tvůj názor. Chtěla jsem, aby kuchař/-ka si mohli vybrat, jakou omáčku uvaří. Předkládám úmyslně jednoduché omáčky s dostupnými ingrediencemi, začátečnicím by se mohly hodit tak, jak jsou, protože jsou dobré a zkušenější si mohou případně doplnit recept o nějakou ingredienci dle svého. Pokud bude víc zájemců o jednotlivé, samostatné omáčky, tak seriál klidně smažu. jednotlivě je ale vkládat nebudu, to je zase o něčem jiném. Uvažovala jsem o tom, vkládat omáčky podle masa, ke kterému se podávají, ale to dost dobře nejde, protože jsou omáčky, které se hodí k více drohům masa a naopak jsou omáčky, které maso nepotřebují. Tak uvidím, co s tím provedu. Zdravím!
20. 8. 2019 17:03
MamlajdaD: já hlasuji pro seriál s precizně popsanými recepty
20. 8. 2019 17:00
hosta: Děkuji za pěkně napsaný komentář! Zdravím!
Stále se nemohu rozhodnout pod vlivem některých komentářů, zda v tom seriálu mám pokračovat, nebo to smazat a vkládat jednotlivé omáčky.
Stále se nemohu rozhodnout pod vlivem některých komentářů, zda v tom seriálu mám pokračovat, nebo to smazat a vkládat jednotlivé omáčky.
20. 8. 2019 16:49
bofinka: Ano, máš pravdu, chybka se vloudila. Doplním, ta zálivka je varibilní, může být sladká smetana i zakysanka, nebo i třeba acidofilní mléko atd. Dík za komentář a zdravím!
20. 8. 2019 16:43
bofinka: psala jsem sice autorce ráno SZ...
Ananasová - ten ananas vaříme ve šťávě z kompotu nebo v čem?
Brokolicová - pokud na uvedené množství tekuté složky přidám hrnek rýžové/kukuřičné kaše....tak mám pocit že mi z toho vyjde kaše
Celerová - jakým množstvím vody zalijeme ( navíc bych jistě použila vývar)?
Cibulová - upraženým cukrem se myslí co? karamel?
Ano, já jsem pro nabídku omáček podle tradičních receptur - ale musí být popsané tak, aby podle nich začátečnice uvařila chutnou omáčku.
Ananasová - ten ananas vaříme ve šťávě z kompotu nebo v čem?
Brokolicová - pokud na uvedené množství tekuté složky přidám hrnek rýžové/kukuřičné kaše....tak mám pocit že mi z toho vyjde kaše
Celerová - jakým množstvím vody zalijeme ( navíc bych jistě použila vývar)?
Cibulová - upraženým cukrem se myslí co? karamel?
Ano, já jsem pro nabídku omáček podle tradičních receptur - ale musí být popsané tak, aby podle nich začátečnice uvařila chutnou omáčku.
20. 8. 2019 16:34
Eja57: tak mě to taky našlo ananasovou omáčku - jen ne tuhle
v pořádku, já říkám jen svůj názor , ale za mě, pokud někdo hledá, jakou že omáčku by si tak udělal, použije spíš kategorii Omáčky a nehledá termín seriál
v pořádku, já říkám jen svůj názor , ale za mě, pokud někdo hledá, jakou že omáčku by si tak udělal, použije spíš kategorii Omáčky a nehledá termín seriál
20. 8. 2019 16:32
mtvrdikova: Moc děkuji za milý komentář.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 minutou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 16 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 16 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: ananasova omáčka celerová s ananasem
Suroviny: kompot ananasový, mouka hladká, smetana, máslo, cibule, mléko, koření, bylinky, cibule šalotka, křen, mléko, ocet, pepř bílý, jíška máslová, sádlo, mouka hladká, nať celerová, cibule, sůl, smetana kysaná, cibule, máslo, mouka hladká, chléb, víno bílé, ocet, karamel, sůl
Omáčky A, B, C (ananasová, brokolicová, bylinková, celerová, cibulová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QM37
29 názorů