Ostružinový clafoutis

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 15 minut (bez pečení) 6-8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

cca 400 g ostružin
3 vejce
1 bílek
80 g medu (použila jsem farmářský malinový), případně rýžového sirupu
1 bio vanilkový cukr
špetka soli
250 ml rostlinného mléka
5 lžic rýžové mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny omyjeme a necháme okapat.

  2. Veškeré suroviny kromě ovoce vyšleháme ručním šlehačem.

  3. Těsto nalijeme do pečicím papírem vystlané zapékací formy s rozprostřenými ostružinami a pečeme ve vyhřáté troubě při 170° C asi 40 minut.

Poznámka

Clafoutis je tradiční francouzský dezert, peče se standartně s třešněmi, ale chutná výborně také s lesním ovocem, jablky či švestkami. Je to vlastně taková bublanina bez tuku, relativně zdravá, lehká a velice jednoduchá na přípravu.

Další mé recepty na: https://blog-by-petra.webnode.cz/

https://www.facebook.com/petrakupkova.lifestyle

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostružinový clafoutis

  • PetraKupkova PetraKupkova(autorka receptu)

    Eja57: Hodně dobrá připomínka, úplně bych zapomněla, díky! A při pečení neotevírat troubu, aby nespadl. :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Možná bych zdůraznila, že po upečení necháme chvíli v otevřené troubě se "usadit" - aspoň u klasického těsta na clafoutis to funguje, po upečení s ním chvíli zacházet "něžně"...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo