Skořicová dvojbarevná jednoduchá buchta

Nlala Kuchařka: Nlala

Doba přípravy: 30 minut+30 minut pečení zhruba 10-15 kousků podle síly krájení Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

2 vejce
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 PL mleté skořice
3-4 PL kakaa
1 PL perníkového koření
troška vanilkového cukru (nemusí být)
1 kelímek jogurtu
3/4 hrnku oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a perníkové koření. Všechny sypké ingredience promíchejte.

  2. Přidejte vejce, olej a jogurt a promíchejte metličkou.

  3. Vymažte pečící formu, já jsem použila kulatou s průměrem 19 cm, forma ale může být i o něco větší (čím větší, tím nižší buchta), ale také můžete použít obyčejný pekáček. Těsto by mělo být tak do půlky formy.

  4. Polovinu těsta z mísy nalijte na jednu stranu formy. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao. Přilijte do formy z druhé strany než světlé těsto. Nevadí, když se těsta budou překrývat. Můžete klidně udělat to, že světlé těsto rozlijete po celé ploše formy a kakaové těsto nalijete na něj.

  5. Pečte 30 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia. Buchtu posypejte cukrem a můžete podávat.

Poznámka

Zda-li je těsto upečené, otestujte klasicky špejlí. Buchta je vláčná, ale pokud chcete, můžete na ni připravit krém (rozpuštěná hořká čokoláda + jogurt/tvaroh + lžička skořice + cukr a zředit můžete trochou mléka nebo nechat husté, to je na vás. Krém pak natřete na buchtu. Zajímavý by byl i dvojbarevný krém- na jedné půlce jen jogurt s cukrem a skořicí a na druhé čokoládová varianta. Fantazii se meze nekladou).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Skořicová dvojbarevná jednoduchá buchta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo