Obalené sýrové vejce

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 lžíce strouhanky
1 1 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce bílého vína
1/4 lžičky mletého kmínu
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky worcesteru
Náplň :
1 hermelín
1 tavený sýr
80 g uzeného masa ( libová slanina )
1 plátek celozrnného toustového chleba
petrželka
mletý pepř
sůl
1 lžička sušených paprik tří barev ( nebo 1/4 červené papriky )
Na obalení :
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se strouhankou, moukou, vejcem, vínem, kořením a dáme odpočinout do lednice. Hermelín, uzené maso a toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, přidáme tavený sýr, na hrubo nakrájenou petrželku, pepř, sůl, sušené papričky, vše smícháme a uděláme malé kuličky, ze kterých vytvarujeme 7 malých vajec a dáme chvíli do lednice.

  2. Masovou směs rozdělíme na 7 kousků, umačkáme pevné bochánky, každý dáme na kousek fólie, rozmačkáme placičku a vejce do ní obalíme. Masové vejce obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a naposledy ve strouhance.

  3. Do malého kastrůlku dáme olej a vejce v něm opečeme dozlatova. Podáváme s bramborem. Do jednoho jsem dala vejce, někdy obaluji vejce na tvrdo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Obalené sýrové vejce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: toustový sýr obalený tousty obalene ve s vejci sýr obalený v mletém masu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít