Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zásmažka - Jíška

Některé zdejší recepty jsou stavební kameny pro začínající kuchaře a kuchařky. Jedním z nich je správně připravená jíška. Můžete si ji připravit ke krátkodobému skladování v chladničce. Stačí ji po dohotovení uložit do vhodné uzavíratelné nádoby.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 1 min Doba tepelné úpravy: 20 min

21 min (1 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 7. 2009 11:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zasmažkou můžete zahustit polevky (čočková). Zásmažku je možno udělat i bez cibulky. Tohle není žádný světaznalý recept, ale znám i takové začínající kuchařky, které neví jak se zásmažka dělá, tak to je hlavně pro ně. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tanule19

23. 2. 2012 20:44

Já se s tou jíškou nedomluvím snad nikdy ;-(;-(;-( Vždycky je úplně jiná,než chci:-( Teda,vždycky je na nic...:-/ A to ji dělám podle mamči a pořád se nedaří.

Veru

17. 2. 2012 19:45

Taky díky ;)) už vím jak na to:)

Zuzajda

16. 2. 2012 12:39

Díky moc, já jsem ji fakt neuměla, takže jak tady všechny ostřílené kuchařky píšou ten svůj "kuchařský sleng" tak já pak musím hledat co tím vlastně myslely a jak se k tomu dopracuji, takže dávám bod za tuhle vzácnou radu!!!:yes:

Martin

2. 2. 2012 09:06

:-D:-)):-?:-?Vždycky jste mi pomohli a ani teď ste mě nezklamali z jíškou.
Je mi 10 let a docela mě vaření baví děkuji.

Barča

21. 1. 2012 14:21

Tak třeba já jsem začáteční kuchařka :-DTak a už to umím pomali se učím vařit ale nebojte kždé jídlo co vařím si musím najít a internetu jestli to nevařím špatně :-D:-))

richard

13. 11. 2011 10:23

Machu:Dievčatá ďakujem, učím sa variť a je to super ako chémia ale jedlá. Tak ešte raz Ďakujem

Machu

30. 8. 2011 14:15

Take moc dekuji za recept... Varim docela casto a rada, ale na jisku se jeste nedostalo:)

Janča

25. 8. 2011 15:11

děkujů.. když sem mámu prosia aby mě naučila vařit řekla to přijde samo až tě to chytne můžeme se bavit o fíglech. Vařím zásadně podle internetu a někdy i tyhle základy chybí. takže děkujů že na nás rychlokvašky začátečnice někdo myslí

edita_h

4. 1. 2011 21:24

Zdravím,tak mi došlo máslo a koukám na net,jestli nááhodou nejde udělat jíška třeba z oleje a ejhle,ono to jde a uplně běžně tak lidí jíšku dělají...tak to jdu zkusit a jsem zvědavá jaký to bude rozdíl v chuti a jestli se mi neudělají ty obávané hrudky,z másla se mi to nikdy nestalo a to šoupnu na máslo lžici mouky jen promíchám vařečkou a po chvilce tím zahustím vroucí polévku nebo omáčku...a pak to ještě minimálně 5 minut povařím,aby to ztratilo moučnou chuť-fialko :)

Andrea

8. 7. 2010 22:18

Moc moc děkuju :yes:

jenik

16. 6. 2010 12:22

Diky

fialka

10. 5. 2010 20:39

a mohu se zeptat na podrobnosti,konkretne jakou to ma mit konzistenci a ma se to dat do te cockove polevky na zacatku vareni ci na konci, a pokud na konci jak se to vpravi do te polevky BEZ HRUDEK ? dekuji

zizala zizala (moderátorka)

26. 4. 2010 19:46

Miroslave není ostuda něco nevědět, ale nechtít se nic naučit ;-):yes:

Miroslav Smrczek

26. 4. 2010 13:49

zdravim vas vsechny devcata,ja ac jiz 9 let varim a pecu jsem se dnes musel podivat na to jak se zasmazka dela nebyl jsem si jist.to ze ten recept tady je je moc fajn a myslim si ze neni ostuda se podivat kdyz lovek neco nevi.:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 12. 2009 13:44

Já vždycky říkám, že ani takové věci, jako je obyčejná zásmažka nesmí na receptech chybět. Karinka (neregistrovaný/á) , i já jsem si v tom tvém věku se zásmažkou užila svoje:-!:-)):-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jíška recept jíška jak se dela jiška jak se dělá zásmažka zasmazka do polevky tmavá jíška recept jak udělat jíšku tmavá jíška jíška z mouky zásmaška jíška do omáčky jiska do polevky recept na jíšku zásmažka do guláše recept jiska jíška do omáčky recept jak se dělá tmavá jíška jak udelat jisku do omacky světlá jíška jak udělat tmavou jišku

Suroviny: cibule, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Zásmažka - Jíška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqQz