Moje pikantní utopenci

prof.lub Kuchař: prof.lub

Studená kuchyně 1 názor

Suroviny

kvalitní špekáčky, nebo jinou lepší uzeninu
Lák:
4 lžíce octa
1 lžička sušené chilli papričky, drcené, nebo prášek, jedna rovná malá lžička
6 tablet umělého sladidla
3 dl vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájím buď na 1 cm kolečka, nebo 2-3cm čtvrtečky, jak kdo chce, dělám oboje. Nacpu do klasické okurkovky, co se vejde.

  2. Lák připravuju tak, že do misky dám chilli, sladidlo, ocet a zaliju převařenou vodou. Promíchám a nechám cca půl hodiny odstát.

  3. Takto připravený lák opatrně leju do sklenice s uzeninou tak, aby usazený chilli prášek zůstal v misce. Zavřu víčkem a už po třech dnech si pochutnávám.

Poznámka

Já používám svoje vlastní chilli papričky extra pálivé, záleží jen na vás, pokud můj receptík vyzkoušíte, jakou chilli tam dáte. Nechci se vytahovat, v práci ochutnali a velký uspěch. Kdo má rád nakládané cibulky, dělám ůplně stejně, jen doba naložení je cca 10-14dní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje pikantní utopenci

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít