Domácí bujón

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 17 názorů

Suroviny

4 kuřecí skelety i s křídly
4 morkové kosti
3 mrkve
3 petržele
1 celer
2 cibule
5 stroužků česneku
1/2 pórku
10 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
5 bobkových listů
libeček
lžíce soli
Recept si zatím oblíbilo 48 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.

  2. Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.

  3. Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bujón

  • Ivace64 Ivace64

    Dnes jsem vyzkoušela, něco jsem Ti tam přidala,děkuji za tip Miládko..Zkusím přendat zmražené kostky, jak píše Maris do sáčku a dát mrazáku, jinak moc výborné :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    bohynovka: to zkusím příště, pěkný nápad..

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Ja delala v patek ze srncich kosti a zeber a kouskem srnciho krku. ;-)ó

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    mika59: vypadá úžasně:-):-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Dnes jsem dělala znovu a vaření s tím je hračka..:-) přidala jsem foto..

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Bartolotti: Děkuji :-K:-K;-)

    Odpovědět

  • Bartolotti Bartolotti

    Recept je výborný. Přidala jsem jeden bod. Bujón jsem nedala do mrazáku, ale do skleniček a zavařila.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Díky za inspiraci:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    mika59: Neni zac, mas moc hezke a inspirativni recepty, Miladko.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Ivace64: Ivo moc děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    srettka: No fakt moc děkuji..to potěší :-K:-K maris: Vlastně to tak dělám, jen jsem to špatně napsala..Děkuji za doplnění..:yes::-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Ivana Ch: ..:-K bohynovka: díky za nápad s tím octem určitě využiji..:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Pěkná práce, moc se mi recept i krásné a lákavé foto líbí a určitě vyzkouším:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Mně se osvědčilo zmrzlé kostky vývaru z tvořítka na led vyklepnout a uložit je zpátky do mrazáku v dobře uzavíratelném sáčku. Snadněji se potom odebírají. ;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Miko, člověk už by si řekl, že není možné přijít s něčím zajímavým, novým, inovativním, a ty vždycky.. vždycky překvapíš:-K A tohle se mi obzvlášť líbí:-8:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domácí bujón bujón domácí domácí bujonove kostky recept bujón-recept recept na domácí bujon jak na domaci bujón silný domácí bujon domácí bujón z kostí domácí bujón hustý

Zapomněl/a jsem heslo