Hraběnčiny výborné řezy
Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy budou chutnat stejně báječně, jako chutnaly od našich babiček.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 17 054 kJ / 4 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,32 g |
Tuky | 185,51 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 511,46 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2015 22:49
V naší rodině je to moučník č. 1. Já ale třu žloudky s Herou a cukrem do pěny. Potom přidám mouku, pr. do pečiva. Další postup je stejný.
27. 11. 2015 20:35
Hraběnčiny řezy dělám-ale místo jablíček dávám rebarboru-má to takovou výraznou nakyslou chuť
24. 11. 2015 18:43
Jednou jsem to dělala tak,že jsem ještě před jablky těsto potřela tvarohem-udělaným jako tvarohovou náplň a až na to teprve jablíčka a sníh a zbytek strouhaného těsta!je to opravdu velice dobré!!!
12. 11. 2015 16:01
udělejte to s hrušky ale nestrouhat nakrájet na plátky a jablka taky je to utnější
12. 11. 2015 12:55
Hraběnčiny řezy tak ty nemají chybu
6. 2. 2015 20:08
Výborné ... Dnes upečené ... a jak jinak ... pochutnáváme si ...
7. 9. 2014 16:36
super,zrovna jsem je upekla podruhé
25. 7. 2014 10:30
strašně mi chutnají
28. 5. 2014 10:12
Já hraběnčiny řezy miluju a na jablka sypu nesolené arašídy a přítel i kolegové z práce se po tom můžou utlouct
6. 10. 2013 12:00
Moc jsem tomu nevěřila a dělám je poprvé, ale už je to v troubě a peču )) Vypadá to zatím dobře a těším se, jak budou chutnat. Děkuji za jednoduchý recept.
8. 3. 2013 15:31
to je jediná poživatelná věc z top receptu
12. 11. 2012 09:28
Moncik:
11. 11. 2012 20:24
rebeka: Jsem trubka, máte pravdu! Vždyť je druhá část na sníh Díky moc
11. 11. 2012 15:00
meya.z: hlásím hotovo, ochutnáno, pochváleno, přidávám bodík a obrázky, jestli můžu je to opravdu jiné, než z polohrubé mouky.. řekla bych, že jemnější, nevím, jak líp to nazvat.. s těstem se moc dobře pracovalo, spodní díl jsem vyválela na podložce a s pomocí válečku přemístila na plech naprosto bez problémů, cukru jsem dala necelých 100 g, a stačilo to bohatě, jablek jsem dala asi 8, a tato nakrájela na plátky, no a ke kávičce chutná užasně, "šlechtična"
dík za receptík
dík za receptík
11. 11. 2012 08:52
Moncik: právě jsem těsto dodělala, teď část odpočívá v ledničce, druhá v mrazáku dala jsem 80 g cukru.. a určitě nemůžeš do těsta dát celá vejce.. ad 1: těsto by bylo "ubité" těmi bílky a ad 2: neměla bys z čeho udělat sníh
jsem zvědavá, jaké to bude, zatím jsem vždycky dělala Hraběnky z polohrubé mouky
jsem zvědavá, jaké to bude, zatím jsem vždycky dělala Hraběnky z polohrubé mouky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 9 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 1 hodinou
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 2 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 4 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 4 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 4 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Oblíbený český moučník z jablek se snadno dělá a chutná božsky. S vlašskými ořechy nebo rozinkami je ještě lepší
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
Linecké řezy podle Josefa Maršálka: Máslo musí být při přípravě studené a s těstem pracujte rychle, jinak se spaří, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: hraběnčiny řezy hrabencin závin hraběnčiny řezy recept nejlepší hraběnčiny řezy hraběnčin řez hraběnčiny řezy s tvarohem hraběnčiny řezy s jablky výborné řezy hraběnčiny řezy strouhane hraběnčiny řezy top recepty hraběnčin kolač hraběnčiny řezy jednoduchý recept hrabenčiny řezy tvaroh recept na hraběnčiny řezy hrabenčin strůdl recept hraběnčiny řezy výborné moučníky a řezy recepty hrabenciny rezy z hladke mouky výborné a jednoduché řezy hraběnčin moučník
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, žloutek, cukr moučkový, prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, cukr, skořice, bílek
Hraběnčiny výborné řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xo68
82 názorů