Risotto ai funghi con parmigiano

petrakupkova.lifestyle Kuchařka: petrakupkova…

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 hrnek kulatozrnné rýže typu Arborio, Vialone Nano, Marateli nebo Carnaroli
250 g hřibů
1 cibule
50 ml suchého bílého vína
přibližně 700 ml vývaru
50 g strouhaného parmazánu do risotta
50 g plátků parmazánu na dozdobení
(místo něj lze zvolit sýr podobného typu, např. Gran Moravia nebo Grana Padano)
kousek másla
extra panenský olivový olej
čerstvě mletý čtyřbarevný pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme kousky hřibů a restujeme do změknutí.

  2. Zasypeme rýží, promícháme, a ve chvíli, kdy částečně zprůhlední, přilijeme suché bílé víno. Necháme jej vypařit, ochutíme čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem a postupně po naběračkách přiléváme vývar tak dlouho, dokud rýže nebude na skus měkká.

  3. Odstavíme z plamene, vmícháme strouhaný parmazán, kousek másla pro zjemnění i lesk a podáváme s plátky parmazánu.

Poznámka

Další mé recepty najdete na:

petrakupkovalifestyle.blogspot.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Risotto ai funghi con parmigiano

Zapomněl/a jsem heslo