Kaše z rýžových vloček s jahodami a mletými vlašskými ořechy

petrakupkova.lifestyle Kuchařka: petrakupkova…

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

200 ml klasického nebo rostlinného mléka
100 ml rýžových vloček
1 lžička sladidla dle vlastní preference
(kvalitní med, javorový nebo rýžový sirup, kokosový cukr...)
čerstvé omyté jahody
vlašské ořechy
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové vločky uvaříme v mléce se lžičkou sladidla do středně husté konzistence (doba varu většinou bývá uvedena na každém obalu a nebývá delší než pět minut).

  2. Mezitím nakrájíme omyté jahody a v robotu rozsekáme vlašské ořechy. Sekat je samozřejmě nemusíme, ale mně takto chutnají více, krásně se po talíři "rozprostřou". Bojujeme-li ráno s časem, můžeme je mít už předem nasekané v uzavíratelné sklenici pro rychlé použití.

  3. Uvařenou kaši dáme na talíř, poklademe jahodami, bohatě posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme s ranní kávou nebo čajem.

Poznámka

Další mé recepty najdete na: petrakupkovalifestyle.blogspot.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kaše z rýžových vloček s jahodami a mletými vlašskými ořechy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo