Cizrnové kari se špenátem a jasmínovou rýží

petrakupkova.lifestyle Kuchařka: petrakupkova…

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

400 g sterilované cizrny
200 ml smetany na vaření
čerstvé nebo mražené špenátové listy
šťáva z 1 citrónu
1 cibule
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce kari
2 lžíce extra panenského olivového oleje
jasmínová rýže
semínka na posypání
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím na rozehřátém olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.

  2. Jakmile zesklovatí, přidáme cizrnu bez nálevu i špenátové listy, ochutíme kari kořením, sušeným česnekem, osolíme a krátce promícháme. Zalijeme smetanou a přibližně 5 minut povaříme.

  3. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou, kterou nešetříme, velice příjemně pokrm chuťově doladí, a podáváme s uvařenou jasmínovou rýží, posypanou semínky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 122 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnové kari se špenátem a jasmínovou rýží

Zapomněl/a jsem heslo