Extra čokoládové veganské muffiny

petrakupkova.lifestyle Kuchařka: petrakupkova…

Moučníky , Muffiny 2 názory

Suroviny

220 g jemně mleté špaldové mouky
70 g přírodního třtinového cukru
25 g holandského kakaa
1 bio kypřicí prášek bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
1 větší zralý banán
300 ml rostlinného mléka
100 ml slunečnicového oleje
50 g vysokoprocentní hořké čokolády
vlašské ořechy
strouhaný kokos na posypání
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v míse smícháme všechny suché ingredience.

  2. Banán rozmixujeme s rostlinným mlékem a přilijeme k suché směsi se slunečnicovým olejem. Důkladně spojíme v hladký krém, do kterého podle chuti můžeme přidat kousky vlašských ořechů a na malé dílky nalámanou hořkou čokoládu.

  3. Těsto nalijeme na muffinový plech vyložený papírovými či silikonovými košíčky, posypeme strouhaným kokosem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C přibližně 15-20 minut, propečení kontrolujeme špejlí.

Poznámka

Další mé recepty najdete na:

petrakupkovalifestyle.blogspot.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Extra čokoládové veganské muffiny

  • cervanek: Datle jsou perfektní. Samotné je ráda nemám, ale tady se ztratí. :yes:

    Odpovědět

  • cervanek cervanek

    Recept jsem vyzkoušela a zařazuji k oblíbeným, místo cukru jsem použila pár datlí, které jsem rozmixovala společně s banánem. Určitě upeču znovu, chutnají i dětem :yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo