Vepřový pečený guláš

Bokor Kuchař: Bokor

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1500 g vepřové plece
4 velké cibule
5 stroužků česneku
5 zelených paprik
6 rajčat
3 kostky bujónu
1 balení koření "Guláš"
1 balení sladké papriky
1-2 feferonky
5 pol. lžic oleje
4 vrchovaté pol. lžíce škrobové moučky
sůl, pepř, kmín
600 ml vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, maso, papriky a rajčata nakrájíme a dáme do pekáčku.
    Přidáme na jemno pokrájené feferonky a drcený česnek.

  2. Přidáme škrobovou moučku, koření, špetku kmínu a olej.
    Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

  3. V horké vodě rozmícháme kostky bujónu a přilijeme do pekáčku.

  4. Předehřejeme troubu, vložíme zaklopený pekáček a pečeme na 250°C 90 minut.

  5. Guláš podáváme s knedlíkem, rýží, brambory či jen s chlebem.

Poznámka

V průběhu pečení za žádných okolností pekáček neodklápíme, nedoléváme tekutiny a nemícháme.

V tom spočívá celé kouzlo tohoto guláše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový pečený guláš

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo