Kefírová buchta s ovesnou moukou

MiskaKulicka Kuchařka: MiskaKulicka

Moučníky , Řezy 2 názory

Suroviny

500 g kefíru
120 g cukru (xylitolu)
60 g oleje
2 vejce
125 g špaldové mouky
125 g ovesné mouky
30 g kakaa
5 g jedlé sody
5 g kypřícího prášku
(já do těsta ještě přidávám lžíci rumu na provonění)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 30x25 cm vyložíme pečícím papírem.

  2. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a vejce. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Přidáme prosáté kakao, mouku, kypřící prášek a sodu.

  3. Vlijeme těsto na plech, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut. Necháme vychladnout, polijeme hořkou čokoládou a posypeme kokosem nebo mandlemi.

Poznámka

Notoricky známá věc. Většina ji zná ze svého dětství, když tuto rychlou a vláčnou buchtu pekly naše babičky a maminky. Já jsem si vzala osvědčený tradiční recept a předělala ho do zdravější varianty a všem chutnala ještě více než ta klasická.

* Můj instagram: https://www.instagram.com/miskakulickakucharinka/

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulickakucharinka/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kefírová buchta s ovesnou moukou

  • MiskaKulicka MiskaKulicka(autorka receptu)

    MamlajdaD: děkuji :-8 zkuste, dříve jsem používala obyčejný cukr, ale nedoporučuji použít sirup, protože se v těstě chová jinak a mohlo by to zkazit výsledek

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Krásně upravené, určitě je to moc dobré! :-8:yes: Zkusím, ale jen s obyčejným nebo třtinovým cukrem, xylitol nepoužívám, něky používám používám různé sladké sirupy. Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo