Selská čočková polévka

Bokor Kuchař: Bokor

Doba přípravy: 70 minut 10 porcí Polévky 3 názory

Suroviny

500 g uzeného masa nebo bůčku
300 g čočky
1/2 celeru
3 mrkve
2 petržele
1 cibule
2 kostky Masoxu
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
1 lžička majoránky
2 velké lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
ocet
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené pokrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci na oleji. Celer, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce k uzenému, přidáme i čočku, celou cibuli, Masox a koření, kromě majoránky. Promícháme a zalijeme horkou vodou.

  2. Vaříme na mírném ohni, dokud nejsou zelenina s čočkou měkké. Poté vyjmeme cibuli, přidáme prolisovaný česnek.
    Zahustíme světlou jíškou z hladké mouky a oleje. Krátce provaříme a odstavíme.

  3. Polévku dochutíme velkou lžící octa, dosolíme a nakonec zaprášíme majoránkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selská čočková polévka

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes: <3 mám ráda husté syté polévky ale nedávám masox (v mrazáku vždy nějaký zredukovaný vývar) a uzená polévka ani masox nepotřebuje , skvělou chuť dodá libeček.:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jakým množstvím vody zalijeme? 2 litry?
    Souhlas s Cat, bude chutnat po Masoxu místo po uzeném...ale protože ho tam nedám, tak dávám bod, bude moc dobrá ( jestli použít olej nebo sádlo už je na každém, taky bych kuličky pepře a nového koření dala do čajítka, speciálně to lovení lžičky pepře v kýblu polévky pro 10 lidí...nene....)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Kus uzeného masa, tolik zeleniny a voňavé koření...není ten Masox zbytečný? A rovnou 2 kostky?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo