Kuře na kořenové zelenině

Bokor Kuchař: Bokor

Doba přípravy: 90 minut 5 porcí Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1 celé kuře
1/2 celeru
3 mrkve
2 petržele
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
100 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme celer na klínky, mrkev a petržel na půlkolečka, cibuli na tenké kroužky a česnek na drobno. Vše dáme do pekáče, posolíme a promícháme. Na zeleninu vložíme omyté a osolené kuře. Poklademe plátky másla, zaklopíme a dáme péci do trouby.

  2. Pečeme cca 60 minut na 200°C. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 250°C a za občasného podlévání pečeme ještě dalších asi 30 minut až do vypečení do tuku. Když je kuřátko zlaté, je hotovo.
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na kořenové zelenině

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Eja57 Eja57

    Dělávám hodně podobně, přidávám jen špetku tymiánu....čisté chutě, moc dobré
    ( jen můj trouba by z toho při udaných teplotách vyrobil uhlí...minimálně hnědé....takže já minus 20 stupňů.....)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo