Grilovaný lilek s fetou

Předkrmy Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Předkrmy Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 středně velké lilky
200 g fety
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně nařízneme a narovnáme na plech. Troubu nebo gril nastavíme na 200°C a pečeme asi 30 minut. Když jsou lilky zpola rozpečené, každý z nich dvěma vidličkami rozevřeme, zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a pečeme ještě dalších 20 minut.

  2. Mezitím do misky prolisujeme česnek a rozmícháme ho s olivovým olejem. Když jsou lilky upečené a měkké, přendáme je na talíř, dobře pomažeme směsí oleje s česnekem a posypeme rozdrobenou fetou. Můžeme ozdobit hladkolistou petrželkou.
    Podáváme s pitou a tzatziki.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché a dobré.Tak chutná Řecko.

Komentáře k receptu Grilovaný lilek s fetou

K receptu nejsou žádné komentáře.