Jihočeské zelňáky
Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených receptech snad každé babičky a není divu, jsou opravdu výborné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2020 17:28
joja: babička pocházela z Jižních Čech od Tábora a taky je takhle dělala. Já mám recept od ní.
10. 7. 2015 12:23
Mam rad recepty kde se nepisi zadne gramaze takovy repcept si strcte nekam jasne ja to odhadnu ale zacatecnik ma asi smulu tak si to uvedomte nez sem neco date dekuji
26. 1. 2014 18:25
Nevím,kde se stala chyba!!Těsto jsem zpracovala i vyválela bez problémů,horší bylo po upečení...hnusně suchý placky,které nešli bez větší námahy přelomit napůl..neměla jsem totiž odvahu někomu dát ochutnat celou..2 jsem nevyhodila a zkusila nechat na 2.den..ještě horší..prostě nevím,kde jsem udělala chybu!
11. 4. 2013 14:32
Dělali jsme je malinko jinak, již když jsem byla děcko, což jsou desítky let. Mohu doporučit, ne jen jako předkrm.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif
22. 2. 2013 22:06
já je dělám bez mléka a mouku napůl hladká a polohrubá, a hlavně do toho přidám jednu čilipapričku a trochu pepře a papriky sladké... velmi pikantní a k pivku mňamka, sem udělala 3 plechy a zbyl tam už jen jeden, navíc to ani nevyvaluju, jen to rukou uhňácám na vymaštěný plech, sice to nejsou ani pravidelné čtverečky ani kolečka ale zase to má takový střapatý okraje
6. 1. 2013 13:28
supr recept pro chudobne jako ja diky
30. 12. 2012 22:47
Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,
30. 12. 2012 22:47
Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,
13. 3. 2011 07:50
Jojo To snad ne ? Ty takové těsto už musíš mít šupleru, jinak to nezměříš....0,3 mm.
13. 3. 2011 07:41
my je delame doma porad. Pochazim taky z Jiznich Cech. Testo na vysku ma mit tak kolem 0,3 mm.
Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.
250 g kysaneho zeli
300 g polohrube mouky
2 lzice sadla
1 hrst skvarku
1 vejce
sul
pepr
ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.
Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.
250 g kysaneho zeli
300 g polohrube mouky
2 lzice sadla
1 hrst skvarku
1 vejce
sul
pepr
ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.
21. 11. 2010 18:58
Nevím jak autorka měřila výšku těsta (jedna zavádějící míra zadaných žen mě napadá :), ale 1,5 cm je učitě příliš. To se vám za 30 minut neupeče ani boha. Z vlastní zkušenosti bych placky dělal maximálně 0,5 cm vysoké.
30. 6. 2010 11:57
až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes
31. 7. 2009 16:19
Bohu žel,neuvádíte v receptu kolik čeho.Stačilo přeci napsat,koli zelí,půl kila mouky 2 dcl mléka nebo tak nějak.
19. 7. 2009 11:52
Dělám sice zelňáky malinko jinak, ale bylo by smutné, neudělat tyto Jihočeské, když jsem jihočeškajsou výborný,křehký, přijde návštěva, tak budou hned ty tam.Dávám fotky a jasnej bod
15. 1. 2009 18:16
jo supwer recept!!!!:no
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 29 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: domácí zelňáky recept na pravé zelňáky zelńáky na plech recept zelňáky z listového těsta zelniky staročeské zelníky zelníky z kyselého zelí se škvarkama recepty-zelnáky keramický hrnec zelnák zelňáky s tvarohem recept na domácí zelňáky zalňáky těsto na zelnáky zelňáky-recept zelky smažené zelnáky zelňáky z kysaného zelí zelnace zeláky recept recept-zelňáky
Suroviny: mouka hladká, zelí kysané, sádlo, škvarky, sůl, kmín celý, mléko, tuk
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr2
17 názorů