Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Mleté ořechy jsou ideálním „materiálem“ pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li chtít zvýraznit chuť ořechů, před mletím je opražte na sucho na pánvi.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
30-35 ks, záleží na velikosti koleček
Nutriční hodnoty
Energie | 11 331 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,32 g |
Tuky | 186,40 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 210,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2022 20:23
milluskaH: Tak to si mala s tými orechami šťastie. Tu žiadne slušné orechy, pred sviatkami neboli! A ešte muž hovorí, no tak nepeč s orechami ! No chápeš, Vianoce bez orechových koláčov? By sa divil, čo všetko by nebolo na stole!
5. 1. 2022 19:00
Veronika.Hrozna: Na šťastie ja som dostala super orechy a tak sa mi podarilo všetko ok upiecť. Veronika, prajem Vám vela štastia-nebojte sa, snáď sa to aj zmení a bude lepšie, ja som dnes robila chlapský šmak a vraj velmi chutil. Hovorí sa, že" život je mrakodrap bez výtahu"- ale musíme bojovať, Je mi 70 preč a bojujem celý život .Pa ďakujem.
5. 1. 2022 18:09
Ja ďakujem, tento rok som piekla všetky tmavé podklady z tohoto cesta. Plnila som kakaovou, čokoládovou aj kávovovou plnkou. Parížske boli najlepšie! Iba orechy zdravé, chutné na koláče, je veľký problém zohnať a kúpiť. Kúpila som akési balené z Californie, tie boli úplne ztukovatené, smrdeli a potom z Poľska v škrupinke, tie boli, ako tak a nakoniec, tiež nejaké z Ameriky, v škrupine, ale nepoužiteľné- ztukovatené. Americké skončili , tam kde patrili ešte predtým, než ich naložili na loď, v koši na smeti. Nakoniec na trhu vylúpané, ale tiež nič moc, to nebolo!
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné ! Prajem pevné zdravie, všetko pekné v Novom roku !
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné ! Prajem pevné zdravie, všetko pekné v Novom roku !
4. 1. 2022 13:20
Veronika.Hrozna Paní Veronika děkuji , " sranda musí byť čo byť chleba nebolo."
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
11. 12. 2021 20:59
milluskaH: Letos s tímto těstem i takové drobné koláčky a samozřejmě i rohlíčky a fotečka ti fičí !
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.
2. 4. 2021 16:30
Moc děkuji za recept, dnes jsme se rozhodli se synkem udělat nějakou velikonoční mňamku a váš recept je super
11. 12. 2020 22:14
milluskaH: Já děkuji ! Už nikdy jiný podklad, pro krémové pařížské rohlíčky!
11. 12. 2020 22:11
Veronika.Hrozna: To mám radosť ,moc ďakujem.
11. 12. 2020 21:12
milluskaH: Miluška pochvala letí, pred 3 dňami som dávala maslovo-čokoládový krém, ktorý dávam do dobošky, už sa to preležalo - no nemám slov, ako je to dobré a jemné !
4. 12. 2020 14:15
Veronika.Hrozna: Milá Veronika-to jsem ráda ,já pekla jsem také a trochu zdobila. Děkuji moc, mám velkou rodinku tak peču docela hodně, přeji hezký den.
3. 12. 2020 18:30
milluskaH: Dopečeno, bez problému. Udělal jsem si i pár koleček a spoustu podkladů pod rohlíčky. Ty kolečka namažu malinovým džemem, dám na ně kolečko s dírkou z lineckého, to bude bašta, ořechy, maliny a linecké, pokapu troškou čokopolevy ! Další zákusek hotový. Při jednom pečení! Voní to máslem a ořechy a co teprve potom, až se to rozleží a rozvine to chuť, asi budu muset schovat, jinak nic nezbude.
3. 12. 2020 13:29
3. 12. 2020 13:07
milluskaH: Tak klidně piš slovensky. Já jsem v Bratislavě hezkou rádku let. Čtu a píšu "pod obojím" !
3. 12. 2020 13:04
Veronika.Hrozna: Ste zlatíčko-ano, vajíčko nedávám jen máslo, mouku, cukr a ořechy-když je plním tak na jednu dávku dám10dg písek cukr,10dg máslo a kakao pokapu rumem-celý rok v něm mám v něm naložené rozinky./prosím o prominutí chybiček jsem Slovenka
3. 12. 2020 12:53
millusko: Ještě jen chladím těsto za oknem. Zadělala jsem v robotu a večer upeču zkušební kousky a doufám, že to bude dost křehké, není v tom vajíčko! Přidala jsem dvě KL kakao, doufám, že jsem to tím nepokazila. Udělal jsem jenom jednu várku, aby jsem odzkoušela. Děkuji za hezké vánoční přání a přeji totéž!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 16 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 8 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr písek, ořechy mleté, sůl, rum
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
21 názorů