Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka

Polévka z kuřecího vývaru plná kuřecího masa, vařené zeleniny a zavářky příjemně zasytí, zahřeje, dodá tělu energii a řadu prospěšných látek. Na přípravě není nic složitého, takže ji zvládne i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

31. 7. 2009 21:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

8. 6. 2021 17:11

Kuřecí polévku vařím poměrně často, jen bez masoxu a zavářku obměňuji. Dnes s kvasnicovými nočky. Fotka přidána..:-K

Jirka trutnov

16. 3. 2013 08:57

I já souhlasím s holkama, co šetří stehna do pekáče a použijí raději skelety. Já to dělám také tak a teké bez masoxu, pouze přidávám hned při začátku vaření jednu na čtvrtiny nakrájenou cibuli (dávala ji tam i babička) a zeleninu dám až po uvaření a obrání masa, aby nebyla rozvařená. Jen si to zpohodlňuji tím, že ji dávám už nakrájenou, mraženou ( na rozdíl od babičky):-)

Miki

16. 2. 2012 19:20

Taky dělám polévku ze stehen. Někdy jsou stehna levnější jak kuřecí kosti. Navíc ze stehen je i maso do polívky.Dávám bodík, přesně co jsem hledala jsem našla.

tejaja tejaja

1. 8. 2009 09:56

Robím ako Bibinka, z kostí je najlepší vývar akýkoľvek. Stehna by som tiež nepoužila na vývar.
Súhlasím aj s magdalenkou, kurací vývar j sám o sebe "liekom", s výbornou chuťou, ten masox by som tam tiež nedávala. Masox dáva všetkému rovnakú chuť...nič v zlom Lenka, len mám rada, ak jedlo má svoju chuť po ingredienciách, ktoré v ňom sú...;-)

magdalenka magdalenka

1. 8. 2009 08:50

Škoda by bola tak silný dobrý vývar dochucovať Masoxom, v lete je po ruke petržlenová vňať, zelerová vňať, libeček. To je môj názor, Lenka, neviem, či si vyskúšala aké zázraky vňate s polievkou dokážu spraviť. Neber to v zlom, je to Tvoj recept a ten Masox je možné tam nedávať...
(ja varím tiež skelety a chrbty, nie stehná)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 7. 2009 22:36

Taky to tak dělám, Bibi, to by byla velká škoda, vařit stehna!:-O

Bibinka Bibinka

31. 7. 2009 22:11

Lenko, já polévku dělám z kostry kuřete, zbytků, odřezků a křídel, ale stehna, ty bych raději upekla, těch by mi bylo na polívku škoda-nic proti tobě, je to můj názor a ten vývar vyjde chuťově nastejno a maso se taky nějaké obere.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřeci polevka kureci polevka recept kuřecí polévka pohlreich polévka z kuřete hrachová polévka pohlreich polévka z kuřecích stehen kuřecí vývar pohlreich polevka kureci kuřecí polívka kuřecí polévka jinak kuřecí polévka-recept recept na kureci polevku kuřecí polévka ze stehen polévkové drobení polevkove zavařky kuřecí polévka ze skeletu kuřecí polevka ze stehna kuřecí polévky polívka kuřecí vývar z kuřecích stehen

Suroviny: voda, stehno kuřecí, mrkev, petržel, celer, vejce, mouka, mléko, sůl, masox, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RLJ