Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní preclíky

K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo jen tyčinky, které sice nevypadají tak efektně, ale při tvarování se nebudete tolik trápit.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

18. 2. 2008 23:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie11 647 kJ / 2 784 kcal
Bílkoviny62,82 g
Tuky92,95 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 8,20 g
Sůl20,44 g
Sacharidy399,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nepoužívejte hořká piva typu Prazdroj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

brand28

20. 2. 2024 15:36

Ja teda nevím co dělám špatně ale to těsto mám nějaký divný. Má to těsto být opravdu tak řídké? Ať sádlo rozpustím nebo ho nechám jen lehce povolit tak se to hrozně lepí a teče. Kde je zrada 🤔

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

15. 2. 2024 21:31

Teda Prazdroj do nich nedám, to si spíš vezmu k nim.;-) Ale vypadají výborně!😋

Hella Hella (moderátorka)

30. 12. 2023 19:48

Vždycky přijdou k chuti:-);-)

Magda

31. 5. 2011 09:03

jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

Vasendovi

14. 12. 2009 11:23

Dnes to vyzkouším a dám vědět:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2009 14:00

To mi připomíná trilogii "Slunce seno..", jak to JZD chtělo po té paní, ty preclíky a ona se jim zavřela na latrínu:-)):-D, ale nakonec je stejně udělala, ani vody jim nedala, že to jí nenakázali!:-D:-)) Marti, super;-):yes:

bazalka

8. 8. 2009 11:39

Marta, chválím to sádlo. Ztužený tuk mi nesmí do kuchyně.;-) Se sádlem je pečivo křehké a voňavé.:yes:
Já dělám už mnoho let tyhle preclíky a jsou skvělé, křupavé. http://www.toprecepty.cz/recept/654-slane-precliky...:-p

Iljusa Iljusa

8. 8. 2009 10:05

Marto, mám ráda originály, nejsem na sériovou výrobu, vypadají krásně, celé rodině posílám bodík za kreativitu ;-)

Marta Marta

8. 8. 2009 09:27

ještě bych doplnila, že sem neměla ztužený tuk, tak jsem použila sádlo:-)

Marta Marta

8. 8. 2009 09:26

výborné preclíčky:yes::yes:, určitě se k nim zase vrátím. Byla to kolektivní tvorba (a mělo to u dětí velký ohlas), takže co kus to originál:-D:-D

jollka jollka

25. 7. 2009 09:06

Tohle vypadá též velice dobře ukládám do oblíbených a na silvestra uděláám:-p:-D:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výborné domácí preclíky pivní tyčinky recept pivní tyčinky pivní tyčinky recepty slané preclíky nekynuté domaci precliky domácí pivní tyčinky recept na pivní tyčinky recept pivní tyčinky jak se dela preclik slané preclíky recept slaneprecliky louhove preclikz recept na preclíčky domácí výroba preclíků vyroba slanych tycinek predkrmy krupave precliky preclíčky recept precliky z pivniho testa

Suroviny: mouka polohrubá, tuk, droždí, žloutek, cukr, pepř mletý, pivo světlé, mák, semínka sezamová, kmín celý, mouka, sůl hrubá, sůl

TopRecepty.cz

Pivní preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Vk