Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán z marshmallow

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 8. 2009 11:51

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené.

V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby.

Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/.

Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán.

Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bananas

5. 8. 2014 13:39

:-K:yes: sikulka;-)

jaja

12. 1. 2013 20:19

dobry den dneska jsem ji poprve zkoušela a zda se mi takova praškova ta hmota,jakoby sam cukr.delam neco špatne?i chuti je moc cukrova.jinak už ji mam hotovou.ale byl to děs.:-(

Iduun Iduun

24. 8. 2012 15:34

Ahoj, dnes se chystám tuto hmotu vyzkoušet - budu dělat dceři dort k prvním narozeninám. Zajímalo by mě, jak dobře drží ozdobičky z této hmoty na potahu ze stejné hmoty. Slyšela jsem totiž , že to k sobě nelepí jako marcipán....?
A ještě někde dole jste psala že se ozdoby nesmí dát do lednice - že by zvhly. To platí jen na ozdoby, nebo celý potažený dort dá do lednice můžu???
Díky moc za odpovědi.

Hella Hella

26. 7. 2012 12:18

zuzikuk: barvivo se dá koupit normálně v Drogerii, ale asi ne v supermarketech..

zuzikuk zuzikuk

23. 7. 2012 10:11

Kde se dá koupit to barvivo? Nikde jsem ho zatím nenašla.:-K

mirka

19. 3. 2012 15:10

;-):-*skvělé:-*;-)

monika

19. 3. 2012 15:06

:-D:-)):yes::-p;-):-8:-)

Hella Hella

12. 7. 2011 11:20

Dasamu: Neroztéká se, dort se může udělat předem.

Dasamu

9. 7. 2011 21:08

Dobrý den, ráda bych vyzkoušela potahovku z "maršmelou" na dort pro dcerku. Nevím však jestli je možné dort potáhnout touto hmotou už den předem a nechat do druhého dne v lednici, aby se třeba nezačala roztýkat pokud navlhne. Moc děkuji.

irka.v irka.v

20. 5. 2011 00:26

Tak jsem zkusila udělat potahovku a úplně suprový recept ,krásně se s hmotou pracovalo a nádherně to šlo i vyválet na tenko .Pracovalo se stím jak s látkou to jsem vůbec nečekala a děkuji za recept ,posílám bodík:-K:yes:

Hella Hella

28. 3. 2011 16:44

Blauee, těžko se popisuje jakákoliv chuť. Chuť bonbonů znáš a že je to sladké je také jasné. Nejlepší by bylo si to třeba z jednoho bonbonu zkusit ;-)

Blauee

28. 3. 2011 14:24

Ahoj, tento recept mě velmi zaujal..už jsem ho jednou viděla v jiné podobě, ale abych se přiznala, vyšel z toho ..ani nevim co :D ráda bych se tě zeptala, jako má hmota chuť..Jedná se mi o to, jestli není moc sladká, mám náročného tatínka, který slazení moc nemusí:-p děkuji ti za odpověď:-K

martina

4. 3. 2011 17:33

tak hmota se mi nakonec vůbec nepovedla :( nevím co jsem udělala špatně, ale vůbec nešla rozválet, tvarovat prostě nic. Samozřejmě vůbec nechci říct že je to špatný recept. Třeba se mi někdy podaří lépe :) ale jedno plus to mělo, dort vypadal aspoň trochu hezky asi po půl hodině co jsme hmotu dali do trouby :D ale jíst se nedala :D

clarea

25. 2. 2011 19:54

dekuji moc zrovna jdu delat. tak snad;-)

Hella Hella

24. 2. 2011 00:31

Clareo, to je těžká odpověď, na tvoje otázky. Nevím, na jakou barvu bys tu růžovou chtěla přebarvit, tak nevím, jestli by to šlo. Růžovou na bílou, žlutou a ostatní světlé barvy neobarvíš. Doporučla bych ti, aby sis to na jednom bonbonu zkusila a uvidíš, jestli to vyjde. Jinak bys musela zkusit koupit jinou barvu bonbonů (prodávají se ) nebo zvolit zcela jinou potahovací hmotu. Ohledně tvojí otázky, kolik je potřeba bonbonů na potažení dortu, ti taky nemůžu dát přesnou odpověď.
Nevím, jak je tvůj dort velký , jak je vysoký, jak jsi zručná při potahování dortu - tj. jak tence hmotu dokážeš rozválet a na dort ji přenést. Pokud je hmota silnější, je to jednodušší, pokud je tenká, může se protrhnout. Takže jen informativně lze říci, že na potažení klasického dortu o průměru asi 23 cm, by ti mělo stačit asi 1,5 sáčku zn.JOJO. Pokud nemáš žádné zkušenosti s potahováním dortu, doporučla bych ti, aby sis udělala marcipán a pak si zkusila "potáhnout" třeba obrácený hrnec. Marcipán nezničíš a můžeš zkoušet tak dlouho, až se to povede! Možná, že na tvůj dotaz bude reagovat ještě někdo zkušenější a dozvíš se víc. Jinak ti přeju, ať se zadaří!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: marcipan recept marcipán recept na marcipán maršmelou marcipán z bonbonů marcipánové ozdoby na dort potahovací hmota z marshmallow ozdoby z marcipánu potahovací hmota na dorty recept na fondan z maršmelou hmota z marshmallow maršmelou hmota marshmallow hmota potahovací hmota marshmallow potahovací hmota s marsmelou maršmelou bonbony marcipán z maršmelou maršmelou recept marcipán s maršmelou potahovací hmota z bonbónů

Suroviny: marshmallow, šťáva citronová, cukr moučkový, mandle hořké, mandle

TopRecepty.cz

Marcipán z marshmallow

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ68