Chléb 2.

toprecepty.cz Kuchař:

Předkrmy 13 názorů

58

Suroviny

1 kg hladké mouky
1 lžíce kmínu
3 lžičky soli
3 lžičky octa
5 dkg droždí
30 dkg namočeného chleba
1/2 l vlažné vody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nechat vykynout.

  2. Potřít slanou vodou během pečení asi třikrát!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chléb 2.

  • Acraj Acraj

    Zuzka: Dotaz, ten chléb se rozmočí, vymačká a přidá do těsta místo droždí? Díky! :-S

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Pekla jsem ho z poloviční dávky a vynikající. Stačil jen s máslem a jarní cibulkou a byla to mňamka ;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • denisa tokarova denisa tokarova(neregistrovaná)

    ja jsem ten chleb :yes:udelala a upekla bylo to moc dobre vsem chutnal dekuji za recept .....:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Helenka72 Helenka72

    :-*:-*:-*:-* Fantastické, vynikající, úžasné:-! Dávám bodík a v oblíbených už mám :yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hita hita(neregistrovaná)

    Chléb chutnal i mému mlsnému manželovi !! Akorád jsem podruhé přidala droždí sušené a byl také výborný !:-))

    Odpovědět

  • Paja Paja(neregistrovaná)

    dneska jsme pekli s přítelem, hodnotil ho jako \\\"skvostný\\\" , takže Catleen je vážně výborný

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Cathleen, diky, diky, diky. (Za kazdou z tech odpovedi;-):-))) Ted uz jsem vybavena vsemi informacemi a muzu se pustit do peceni:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Chleba chutnal jako...dobrý, jedlý chleba. Třeba z obchodu, takový ten světlý. Ale dobrý byl a rozhodně znám "buchtovější" chlebíky, než tenhle.
    Asi tam udělal své dobré ten kus rozmočenýho chleba.
    Dávám do trouby vyhřáté na 220°C (horkovzduch, takže je to vlastně i o pár stupňů více...), asi po 10min zmírním tak na 180-190°C a takhle už dopeču.
    A potírám vejcem, rozšlehaným se lžičkou vody. Pečivo je potom jak nalakované:-))

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Mirco, taky koukam:-Ojak ten chlebik vypada nadrehne:-O Takovy se mi sice asi nikdy nepodari, ale pokud bude chutove dobry, tak na vzhledu zase tolik nezalezi:yes:
    Prosim te, na kolik stupnu davas pect chleba? Tak na 200°?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tedy Cathleen:-)jak to děláš:-O.Co chleba,bagety,..to skvost:-*:yes:.Suzanno:-)díky ti za upozornění pro mě,na další dobrůtku od téhle PANÍ pekařky;-).A taky ho zkusím,ať si manžel brblá co chce;-):-D.A tady posílám jednu boďku pro šikulku;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Cathleen, jaky byl chlebik chutove? Hledam nejaky, ktery bych vyzkousela a tenhle se mi moc libi:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Taky přidávám kvásek skoro do každého chlebíku, ale tady nebyl...recept jsem malinko upravila, dělala jsem z poloviční dávky:
    300ml vody (místo 250ml), lžíce octa, lžíce oleje, 400g hladké a 110g pšeničné celozrnné mouky, lžička kmínu, 1,5 lžičky soli, 25g droždí, 150g chleba.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    moc pěkné - jsem sice příznivec "kváskového" chleba, ale tomuto bych patku zbaštila ;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo