Trhané banánové slupky (připomínající trhané maso)

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut příprava 6 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut příprava 6 názorů

Suroviny 4 porce

Trhané slupky (koření můžete obměnit podle toho, co máte doma, ale barbeque omáčka by chybět neměla):
slupky ze 3 BIO banánů
1 velká cibule (nebo dvě menší)
1 lžička uzené papriky
1 lžička sladké papriky
2 lžíce oleje
2 lžíce dobré barbeque omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce sójové omáčky
chilli dle chuti (čerstvé nebo mleté)
pepř, sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. BIO banány dobře umyjeme, ukrojíme jim oba konce, nařízneme slupku podélně, vyjmeme banány, které sníme nebo odložíme pro jiný účel.

  2. Hranou polévkové lžíce odškrábneme bílé chmýří, je hořké. Nemusíme ale být extra poctiví, malinko toho bílého dodá pokrmu na šmaku a exotičnosti (obsahuje banánovou chuť).

  3. Přidržíme horní konec slupky a vidličkou ji natrháme na proužky, které můžeme, ale nemusíme překrojit napůl.

  4. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenká půlkolečka.

  5. Na oleji osmahneme slupku s cibulí 5-10 min (podle zralosti banánu), stáhneme plamen, přidáme sypké koření a necháme rozvonět.

  6. Přidáme BBQ omáčku, sójovku, cukr, zamícháme a ochutnáme. Pokud je slupka stále příliš tuhá, přidáme trochu vody a vaříme do změknutí, podle potřeby podléváme vodou.

  7. Jakmile jsme s měkkostí slupky spokojeni, dochutíme solí, pepřem a chilli.

  8. Podáváme na oblíbeném pečivu na vrstvě salátu coleslaw.

Komentáře k receptu Trhané banánové slupky (připomínající trhané maso)