Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 25 min Celková doba 3 hod.

125 min (100 min příprava + 25 min tepelná úprava, Celková doba 3 hod.)

10. 4. 2022 21:37

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 653 kJ / 873 kcal
Bílkoviny24,85 g
Tuky39,64 g
Vláknina2,72 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,42 g
Sacharidy102,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Výsledek je slabě drobivý - lze odstranit přidáním 3. vejce. Výsledek je ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem, povidly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka kukuřičná, voda, vejce, cukr, kvasnice, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qwK3