Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarečky ze odřezků vepřového

Pomazánka z domácích škvarků patří k tomu, co zvláště mužští strávníci uvítají na čerstvém chlebu. Domácí příprava škvarků dá sice trochu práce, ale výsledek předčí všechna očekávání a strčí hravě do kapsy kupované produkty.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

10. 8. 2009 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie21 196 kJ / 5 066 kcal
Bílkoviny115,51 g
Tuky511,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy0,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ze škvarků, které nám zbyly, můžeme udělat třeba škvarkovou pomazánku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivča

10. 8. 2009 20:21

Jano, ještě připomenu důležitou věc.
Sádlo (hřbetní, řemenové, apod.)se před škvařením nesolí, jen mírně podlije vodou. U nás se škvarky vybírají až zlatavé najednou a vymačkávají téměř do sucha lisem (podobný je na vařené brambory). Ještě horké sádlo naliju do zavařovaček a hned zavíčkuji. Takto vyškvařené sádlo vydrží i rok a ani nemusí být v lednici (v parném létě mám ve špajzu 20°C). A kdo má pomalý hrnec, zkuste škvařit v něm, jde to moc dobře a nic se nepálí. Výtěžnost je shodná, jen to trvá déle. ;-)
Ještě perlička - v roce 1984 jsme našli u dědy na schodech na půdu sádlák s datem 1969. Žádné zjevné známky pokažení jsme nenalezli, vonělo docela dobře, ale odvahu jsme neměli, tak jsme ho vyhodili.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 8. 2009 17:58

Už toho nechte, holky. Beru to tak, že sádlo tady není a z vašich komentářů určitě každý bude vědět, jak na to.

bazalka

10. 8. 2009 17:22

Mirčo, "domácí sádlo" je takové, které se dá použít místo jiných tuků (máslo, olej). Takže tam nejsou škvarky. Je čisté. Když se sádlo škvaří, tak se odděluje postupně přes síto, zbývající škvarečky se vymačkávají, zase se vracejí zpět, vyškvařují a tak vzniká to úžasné domácí sádlo.
To, co myslíš ty, jsou řekněme, hodně tučné "vepřové výpečky". :-D

mirca75 mirca75

10. 8. 2009 17:12

Bazalko:-D:-D.Tady v nadpisu není psáno že je to klasicé sádlo na způsob kupovaného,ale domácí.A to myslím,že je recept domácnost od domácnosti jiný.Jako třeba na bublaninu,nebo lák na okurky;-).Jo a podle tvé poslední věty mám brát že Radovka jsi taky ty?Pa

bazalka

10. 8. 2009 17:06

Mirčo, ano, protože nevíš, z čeho se dělá domácí sádlo.:-//
Klárce se omlouvám, samozřejmě nesoutěží. No ujelo mi to. :-8

mirca75 mirca75

10. 8. 2009 16:57

Bazalko já měla hloupý komentář?

bazalka

10. 8. 2009 16:45

Klárko, nenech se odradit nějakými našimi hloupými komentáři a přidej další recepty. :-):yes::yes:

bazalka

10. 8. 2009 16:29

Mirčo, ano, mě tíží ten název, protože to není domácí sádlo. A Ty, jako zdatná kuchařka jistě víš, že sádlo se nedělá ze zbytků masa, ale ze sádla. A to sádla hřbetního neboli podkožního či řemenového.
Pokud někdo bude hledat recept na "domácí sádlo", tak tento to nebude. Jinak dobré, proč ne. :yes:

mirca75 mirca75

10. 8. 2009 16:19

Bazalko:-)pokud tě tíží jen ten název dej Neomi vědět a třeba se na něčem domluvíte;-)

bazalka

10. 8. 2009 16:12

Mnóó, domácí sádlo se fakt nedělá ze zbytků tlustého vepřového masa. Možná by stačilo změnit název receptu. Třeba na "Škvarečky ze zbytků vepřového" apod. Radovka má pravdu. :yes: Je mi líto.:-8

spagetka spagetka

10. 8. 2009 16:01

Taky nevím, proč ten komentář Radovky :-//, určitě je to výborné pro využití ( u nás musím odkrojky zprudka upéci, osolit, okmínovat - běda, kdybych to vyhodila :-D:-D:-D):-p

mirca75 mirca75

10. 8. 2009 15:34

Radovko:-)nějak teď nechápu oč tu běží:-O.Recept na domácí sádlo tu ještě není,a jestli dělá Neamy:-) takto a má vyzkoušeno,tak nevím proč by se o to s námi nepodělila.A jen tak mimochodem,nevím jestli jsi si toho všimla,ale má tu zatím jen 2recepty a to vždy bez! fotek,takže jí asi o soutěž nejde,protože bez nich se jí body nepřičítají,jak jistě víš;-).Jsem ráda že tu takový recept je,protože mnohé kuchařinky jistě odkrojky vyhazují a přitom je mohou zpracovat takto a ještě tak získají dva produkty navíc:-)

Radovka

10. 8. 2009 15:11

To chceš tak moc vyhrát nějakou cenu v soutěži?Tvé recepty jsou fakt úžasné.;-(:-((

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvaření sádla skvareni veproveho sadla jak škvařit vepřové sádlo škvaření sádla s mlékem vepřové sádlo řemenové sádlo jak vyskvarit sadlo vepřové sádlo na škvaření škvaření sádla recept lis na škvarky škvaření sádla v domácí pekárně vepřové škvarky vyškvaření sádla jak vyškvařit vepřové sádlo domácí vepřové sádlo jak škvařit sádlo vepřove sadlo škvařeni krupičkovaté sádlo domácí vepřové škvarky pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla

Suroviny: maso vepřové, sádlo, sůl, voda, mléko

TopRecepty.cz

Škvarečky ze odřezků vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9Wy