Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v mikrovlnce

Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

12. 8. 2009 22:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).

Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

29. 7. 2017 21:06

Rajunka: Pokud mám okurek dost, používám přípravek Pikanta a pokud jich mám málo, nebo je sbírám postupně, pak podle https://www.toprecepty.cz/recept/7804-miloticke-ok...

PAVEL

29. 7. 2017 11:15

ZAVAŘUJI OURKY A TŘEŠNĚ JIŽ 6 ROKŮ. ZÁKLAD JE ZJISTIT VÝKON MIKROVLNKY A PAK DODRŽOVAT DOBU VLNĚNÍ DLE RECEPTU. NEVAŘÍM ŽÁDNÝ NÁLEV U OKUREK. VŠE POTŘEBNÉ NASKLÁDÁM DO SKLENIČEK ZALIJU OCTEM A DOPLNÍM VODOU. OKURKY VYDRŽÍ KLIDNĚ BEZ ZTRÁTY CHUTI A KŘUPAVÉ. MOŽNO OVĚŘIT U NĚKOLIK DESÍTEK LI LIDÍ. TAK ŽE TY NÁZORY ROZUMBRADŮ, KTERÉ ČTU JSOU UKÁZKOU NEŠIKOVNOSTI NEŠIKOVNÝCH, KTEŘÍ MAJÍ VŽDY PRAVDU.

Rajunka

13. 7. 2017 17:28

Hella: Dobrý den, mnohokrát Vám děkuji za podporu :-) Ma poprvné jsem zavařila jen sklenici s vodou a mohu říci, že jsem ráno měla co dělat ji otevřít jak byla skvěle zavařena a utěsněna. Dnes jsem nelenila a zavařila jsem si své první okurky! :-) :yes: Musím Vám velice poděkovat za super recept - hlavně co se týče postupného zavařování okurek je toto pro mě veliká výhra! Mohu se zeptat, zda máte ještě nějaké osvědčené "nálevy" na ovoce a jinou zeleninu? :-) Jsem opravdu začínající kuchařka, děkuji mnohokrát!
Rajunka

Hella Hella

9. 7. 2017 18:00

Rajunka: Přečtěte si znovu uvedený recept, všechny odpovědi na vaše otázky tam najdete. Chápu, že každý má poprvé nějaké obavy. Ale zkuste to s jednou skleničkou třeba jen plnou vody a sama uvidíte.

Rajunka

9. 7. 2017 17:39

Dobrý den,
velice ráda bych vyzkoušela zavařování v MT, ale mám z toho opravdu velký respekt.. Mohu se prosím zeptat na nějaké "fígle"? Používat jedině klasická "točivá" víčka na zavařování a nedotahovat je do maxima, ale jen lehce, či jenom položit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď, jsem začátečník a nerada bych zničila máme kuchyň :-D

petr

21. 11. 2016 13:39

Pikaso: blbost! Pokud budete v mikráču zavařovat 6 minut, tak vám část nálevu uteče a pokud bude měkké ovoce, bude z něj kaše. Na plný výkon bohatě stačí 2,15 min. a to dávám 4 sklinky naráz. Vše zalívám teplým nálevem

fifik

22. 10. 2016 13:58

Ino: Právě jsem si stříkla do textilu.....:-D

Pikaso

20. 9. 2015 09:05

pipre: Kovové víčka a klidně i kovová nádoba neudělá v mikrovlně pražádnou neplechu,pokud se jakýmkoli způsobem nedotýká kov stěny mikrovlnky-to by potom jiskřilo...;-)

Hella Hella

21. 8. 2015 20:49

Sklenice se z mikrovnky vyndají, dotáhne se víčko a otočí se na 5 minut dnem vzhůru. Žádne chlazení vodou, horké sklenice by mohly prasknout!

Václav

21. 8. 2015 17:14

Prosím o info je třeba po vyndaní z mikrovlnky s slenice zchladit vodou?

Mila

26. 8. 2014 21:40

Zavařování v MW je bezva , dá se sem tam udělat sklenička když je doma nějaké ovoce navíc . Bez práce klidně po dvou sklenicích denně , prakticky bez práce a nepořádku.Praktikujeme to tak , že když se koupí nebo donese nějaké ovoce a už to nikdo nechce , tak se udělají jedna dvě sklenice a je to .
V zimě se to hodí . Ovoce je sice po celý rok v obchodech , ale není nad dobrou zavařeninu k obědu .
Jediné co moc neděláme to jsou jablka , ty je líp udělat nově před obědem , provoní kuchyň a ještě jsou bezva .:yes:

pavelk

31. 7. 2014 18:05

Vy chytraci, sterlilizovat se ma na 85°, tudiz nemuze ze zavrene sklenice nic unikat, zadna para a tim padem nemuze ani nic bouchnout. Pokud se nekomu vari voda ve sklenici, tak to tam ma moc dlouho a nebo mu trouba prehriva jedno misto.

Sklenice okurek normalne zaviram na fest, davam 750W/4min na sklenici a davam je po 4ks (na okraj talire, prostredek zustane volny!)Nikdy nic nebouchlo.

Kazda mikrovlnka ma vykon trochu jiny a treba to vyzkouset.

Kdyz nevime, tak dame jednu sklenici otevrenou a zkusime treba 700w/4min, pak teplomerem zmerime vodu kolik ma a podle toho upravime cas nebo vykon a pak jedeme na ostro.
Me se osvedcilo pozorovat horcicna seminka, jakmile se zacnou zvedat ze dna, je cas to vypnout (u okurek) :yes:

Hella Hella

16. 7. 2014 09:38

Berudyl: Asi bych si ty sklenice dala stranou do ledničky a snažila se je co nejdříve zlikvidovat např. na koláč nebo knedlíky. Mě osobně taky včera první sklenice meruněk přetekla. Sundala jsem z ní víčko, vyteklou tekutinu z podmisky nalila zpátky do sklenice a pak teprve utáhla. Sklenici mám stranou a kdybych viděla, že začínají ucházet bublinky, otevřela bych jí a pokud by byla zkvašená, tak jí vyhodím, pokud ne, něco z ní upeču.

Berudyl

16. 7. 2014 00:09

Zkusila jsem zavarit merunky, ale obe prvni sklenice vytekly, je to tedy starym vickem nebo ze byly naplnene az temer po okraj? Co s tim pak dal? Zasroubovat i tak, s mensim mnozstvim nalevu? Diky za odpoved!

Blanka

26. 4. 2014 12:59

A co zavařit ořechy už zavřené !!?? Kdo to zná ať poradí na kolik minut dvě 0.7 sklenice (ořechy) Díky :o)

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce

Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina

TopRecepty.cz

Zavařování v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ0r