Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky

Staročeská příloha stojí pomyslně někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se těmto knedlíkům vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta přidávají syrové brambory, které po uvaření lehce vyčuhují a vytvářejí "chloupky".

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

15. 8. 2009 19:01

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 236 kJ / 3 642 kcal
Bílkoviny123,90 g
Tuky159,65 g
Vláknina36,16 g
Cholesterol 489 mg
Sodík 6,47 g
Sůl15,21 g
Sacharidy410,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vypadá to děsně, ale chutná báječně. Teplé, studené i ohřívané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Astheart

11. 12. 2017 13:29

200 g cukru do zelí??? To je strašně moc!

ala.nehybova

14. 7. 2016 16:31

S kachnickou, červeným zelím a spenatkem. Zradylko

Jezynky

7. 10. 2014 21:05

Dnes jsem dělala plný pekáč,s tim,že bude i na zítra..a zítra budu muset vařit,protože se to všechno snědlo:)výborný

spagetka spagetka

22. 12. 2013 10:09

Dana: a víte, co se u nás vždy vařilo z vody po uvaření chlupáčů? Tohle ;-);-);-)
http://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-va...

Dana

22. 12. 2013 09:59

spagetka:Mali Ste pravdu,že boli "ublemcané" (krásne slovo :-))) Ale inač veľmi všetkým chutilo. Ďakujem za recept.:yes:

spagetka spagetka

14. 12. 2013 14:39

Dana: vyplaví se tím škrob a není to pak takové lepivé, "ublemcané", či jak to nazvat

Dana

14. 12. 2013 14:23

Preco tie surove zemiaky premyvate vodou? Dakujem.

Dana

8. 3. 2013 19:05

Je to děsně žravý,taková správná patlačka,ale je to žráááádýýýlko:yes::yes::yes::yes::yes:

lili

6. 3. 2013 11:53

rajce vylepsi celkovou chut pokrmu a taky zlepsi traveni, podpori produkci zaludecni kyseliny a proto je traveni jednodussi

pája

10. 11. 2012 13:04

výborné :yes::yes::yes:

viktoria.c

1. 2. 2012 19:49

tak jsem recept zkusila ale bez masa jsem vegetarián a super :) jen jsem asi dala málo mouky těsto se mi lepilo tak jsem dala o dost více jinak bych ty válečky neušudlala :) :yes:

Nikol

14. 1. 2012 11:03

Řekla bych, že dotaz \"na co tam je to rajče\", neznamenal nepochopení kam ho přidat, ale jaký má to rajče v zelí po přidání efekt. Také by mne to zajímalo,je to snad kvůli barvě, nebo něčemu jinému ? Děkuji :))) Mimochodem zítra dělám, vypadá to super :yes:

magdalenka magdalenka

3. 4. 2011 20:11

autorka ho dáva do zelí...

Lenka30 Lenka30

3. 4. 2011 20:05

naco tam to rajče???

Petraska

5. 3. 2011 22:15

Chlupaté knedlíky mají vypadat děsně, v tom je jejich kouzlo;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlupaté knedlíky chlupaté knedlíky recept chlupatý knedlík chlupatý knedlíky recept na chlupate knedliky chlupate knedlik chlupati knedliky recept chlupate knedliky recepty chlupate knedliky knedliky chlupate chlupatý knedlík recept chlupate knedle chlupateknedliky chlupate knedlíky recepty chlupatý knedlíky recept clupaté knedlíky chlupaté knedlíky chlupate knedliky se zelim chlupaté knedlíky-recept recepty na chlupate knedliky

Suroviny: brambory, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, zelí kysané, cukr písek, rajče, kmín celý, sůl, bůček uzený, cibule

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vrK