Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové pracny

Pracny neboli medvědí tlapky, jsou tradičním vánočním cukrovím, které rozhodně nesmí na slavnostní tabuli chybět. Pokud je upečete na první adventní neděli, budou dokonale uleželé a křehoučké. Tak honem, ať to stihnete.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

17. 8. 2009 09:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 128 kJ / 2 421 kcal
Bílkoviny31,73 g
Tuky140,13 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy249,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Theaa Theaa

10. 12. 2023 22:49

Letos jsem svůj recept vynechala a upekla tento recept z poloviční dávky...bohužel pro nás. Bude chybět😄.....příští vánoce peču dvojtou dávku....moc dobré, jen jsem přidala že svého receptu tři rozdrcené hlavičky hřebíčku.

jana

6. 12. 2015 14:44

výborný recept,i bez vymazaní šly krasně vyklepnout a to sem použila místo másla obyč stellu. :yes:

Lucie

5. 12. 2015 15:22

Nějak jsem v postupu nenašla,kdy se má dát mouka.Děkuji

Mayhem

2. 12. 2014 20:19

Vyklápí se skvěle, chutnají skvěle. Přidal jsem oříšky a mňam.

Jinak by v receptu mohlo být napsáno, jak dlouho se cca mají při jaké teplotě dělat.
Já je dělal při cca 170°C asi 12 minut, třeba to někomu pomůže...

Terka

7. 12. 2013 13:03

Vyklápí se naprosto v pohodě i s jiným tukem než Herou nebo máslem...

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 12. 2013 19:57

Princezna806: Jaký tuk jsi použila?? Pokud cokoliv jiného, než Heru, nebo máslo, vyklápí se to velmi zle!! Mám s tím vlastní zkušenost.

tejaja tejaja

1. 12. 2013 19:43

Princezna806: Odober z cesta kúsoček potrebný do formičky, urob guľku, obaľ zľahka v múke a ať potom daj do formičky. Po upečení vyklápaj hneď horúce, vyklopia sa jedna radosť ;-)

Princezna806 Princezna806

1. 12. 2013 19:41

Mno za těsto 1 ale kdybych měla známkovat vyklepávání tak za 5 ;-( totálně nejdou ;-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 12. 2012 18:18

Lennaj: Já u cukroví většinou předehřívám na 180-200 stupňů a hlídám, protože fakt každá trouba peče jinak. Mám elektrickou;-)

Lennaj

21. 12. 2012 17:01

Na kolik stupňu jste předehřáli troubu prosím?

Tresnicka80

1. 12. 2012 09:41

Bodík a děkuji za prima receptík :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2012 14:18

Tak se zrovna dívám, že tohle není recept od Bibi!:-)) takže dextro, obrázek jsem přidala tobě!;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2012 14:17

Koubkova: tak já nevím, jak ty od Bibi, ale moje šly hned, vůbec jsem je nemusela nějak moc vyklepávat.

Koubkova Koubkova

26. 11. 2012 12:32

Chutově dobré, ale nešly mi vyklepnout:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 11. 2012 11:43

Je to sice trochu jiné těsto, než máš ty, Jani, nejde tam žádné vejce a jsou tam ořechy. Podobou se mi ale zdály ty tvé asi nejpodobnější:-), tak snad nevadí, že ti přidám foto;-). Tyhle mé jsou staročeské pracny a mám je v mém odrbaném starém sešitě už skoro 30 let;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pracny recept pracny pracny cukroví recept na pracny recept pracny vanocni cukrovi pracny jak dlouho péct pracný kakaové vánoční cukroví cukrovi pracny pracny z polohrubé mouky kakaové cukroví staročeské pracny pracné cukrovi jak péct pracny vynikající pracny recepty pracny pracny recepty cukroví-pracny kakove pracny pracny z tatranek

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, máslo, kakao, žloutek, skořice, cukr moučkový, tuk

TopRecepty.cz

Kakaové pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8lw