Baklava
Baklava je tradiční zákusek, jehož původ leží v Osmanské říši. I proto je tato sladká kalorická bomba dodnes populární zejména v turecké kuchyni, ale jí se také na Balkáně, v Íránu nebo na Kavkaze. Vrstvy křehkého listového těsta jsou plněné sekanými ořechy doslazenými medem či sirupem. Je to opravdová dobrota!
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 781 kJ / 4 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,48 g |
Tuky | 407,75 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 574 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 217,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 9. 2017 15:51
7. 10. 2014 20:30
3. 2. 2012 18:22
18. 1. 2012 22:38
Ale verim ze i tento recept je vyborny
7. 10. 2011 18:07
16. 5. 2010 06:36
29. 12. 2009 19:57
29. 10. 2009 21:48
21. 8. 2009 11:40
21. 8. 2009 10:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Asijská kuchyně: To nejlepší z jejich regionů. Ochutnali jste už krevety v tempuře nebo pekingskou kachnu?
Dezert sladký jako med: Pachlava je plná oříšků a nápadně se podobá turecké baklavě. Tuto jednoduchou verzi zvládne každý
Řecký koláč portokalopita podle Josefa Maršálka: Snadný moučník voní mandlemi a je vláčný díky pomerančovému sirupu
Další recepty
Tématické fráze: baklava z listového těsta jak se dela baklava turecká baklava recept bachlava moučník baklava baklawa recept turecká baklava baclava těsto na baklavu bakava baklawa baklava-recept recept baklawa listové těsto baklava jak se pece baklava bachlava recept recept baklava listové těsto moučník baklava recept těsto phylo recept na baklawu
Suroviny: těsto listové, ořechy pistácie, máslo, cukr krystal, skořice mletá, alobal
Baklava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRn6
10 názorů