Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla bez míchání

Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak na pečivo, nebo mlsejte samotné rovnou ze sklenice .

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

25. 8. 2009 16:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 250 kJ / 5 079 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 187,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vaříme nejlépe v kastrolu nebo hrnci se silným dnem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sikulka7

3. 9. 2018 10:17

Recept se mi líbí. Čtu si komentáře, samé pozitivní a to se mi líbí taky. Chci se jen pochlubit - mám po babičce kameninový děrovaný hrnec přímo na povidla, zůstanou v něm jenom pecky. Díky všem za recepty. Vařím už přes 50 let (a myslím, že dobře), ale celý život se člověk učí a často nacházím novou inspiraci.;-)

Ludmila

28. 8. 2015 14:12

Dnes jsem dovařila povidla v papiňáku.
Včera ráno jsem dala do papiňáku 3 kg vyloupaných švestek, 2 lžíce octa a 1 kg cukru, protože trnky jsou letos méně sladké.
V 22 hod. jsem hrnec uzavřený asi na čtvrt hodky dala vařit.
Když jsem zaznamenala v hrnci šum, stáhla jsem příkon na minimum, otevřela hrnec a šla jsem spát.V sedm ráno jsem to vypnula, ponorným mixérem rozmixovala, hodila do omniovek a raději ještě zavařila.
Povidla jsou jako asfalt, nic se ani trošku nepřipeklo, takže stačilo hrnec teplou vodou opláchnout.
BEZ MÍCHÁNÍ - BEZ PRÁCE - PROSTĚ PARÁDA
:yes::yes::yes:

Mirka

22. 9. 2014 15:14

Iness:Měla jsem jenom problém,že jsem za začátku asi 2hod.vařila jen na 2velmi mírně(skl.ker.),nedalo mi to a přidala o stupeň a to bylo ono,nechala jsem je o hoďku dýl a výsledek jsem napsala,hezký den.

Iness Iness

20. 9. 2014 18:10

mirka morava:Tak to jsem moc ráda, že povidla chutnají a že první komentář je zrovna u mého receptu :-):-K

mirka morava

20. 9. 2014 18:00

Dobré odpoledne,ještě nikdy jsem k receptům nepsala komentáře,dnes je vyjímka.udělala jsem vaše povidla bez míchání,dopadla výborně,jsou luxusní a budu vařit ještě jednou.Moc děkuji.:-p :yes:

Jarka D.

17. 5. 2014 23:32

(Vařím už hodně let) Můj tip: 5Kg hodně zralých vypeckovaných švestek, 60dg cukru, 2-3 kousky celé skořice, 4-5 hvězdiček badyánu dáme do hrnce či kastrolu se silným dnem necháme stát do druhého dne. Druhý den rozvařím (HLÍDAT, aby to nevyteklo)! Stáhnu plyn na minimum a dusím cca 5 hodin, skoro přikryté poklicí BEZ MÍCHÁNÍ! Jak mile míchnete, už se to začne připalovat. Nemixuji! postupně nalévám do plastováho sítka z většími otvory a pasíruji, nejlépe to jde pevnou silikonovou stěrkou, tím se slupky úplně rozmělní. Dám zpět do hrnce, přidám trochu rumu a chvíli povařím. Nalévám do skeniček a na vrch zaliji 1-2 lžičky rumu, zavíčkuji, pro jistotu druhý den zavařím. alkohol se odpaří, takže dětem nevadí. Bez chemie a vydrží několik let, jestli se dřív nespapá. :-p Druhý tip ten jsem zkusila před loni, švestky jsem nepeckovala, jsou výborná. loni jse vyzkoušela s třešní.(Máme tmavé srdcovky). Nezkutečná dobrota:-p, také jsem dala stejné ingredience a postup jako u povidel ze švestek. :-OBohu žel už nejsou;-(jak se sklenička otevřela spapali jsme ji na posezení na vdolky, koblihy, lívance se musela otevřít další. Pozor také jsem nepeckovala a po uvaření pasírovala, jde to moc dobře ta pecka zůstane úplně čistá, upozorňuji, nejsou úplně hustá je to spíš jako klevela, ale moc dobrá.:-p:-p Vyzkoušejte a nebudete litovat:-!

Ivana Kosinková

3. 9. 2013 11:42

V loni jsem zkoušela tento recept a povidla jsou úžasný!!!! Včera jsme byli zase na švestkách a tak se opět chystám na povidla, měla jsem cca 6sklenic 0,7l a minulý týden jsem sdělala poslední. Takže se další várka povidel bude hodit!!!

Iness Iness

30. 8. 2012 17:19

DANIELA VLČKOVÁ: :-8 Děkuji mockrát;-) Já povidla miluju a tahle se nedají s kupovanými ani zdaleka srovnat:no:. Není to pracné a nakonec ta lahoda:-p.

DANIELA VLČKOVÁ

30. 8. 2012 16:49

TOPRECEPTY.CZ:-)POVIDLA JSEM DNES VYZKOUŠELA,DĚLALA SE DOBŘE,PŘIDALA JSEM JEN O 50G CUKRU NAVÍC,ABY NEBYLA KYSELÁ A PO TĚCH 5 HODINÁCH VAŘENÍ NA MÍRNÉM JSEM JE PROMÍCHALA A ROZMIXOVALA JE RUČNÍM BRAUN,,DRTIČEM'',JAK MI ŘÍKÁME.----JSOU VÝBORNÁ----DÁVÁM 100 BODŮ.ČTENÁŘKA Z Č.BUDĚJOVIC.:-K

jeann jeann

22. 8. 2011 20:51

Skvělý recept. Dneska jsem dělala, nemíchala, vařila v tlakovém hrnci. Díky nemíchani jsem si stihla pohrát s dcerkama :-) Moc dobré. Dávám bodíček a zítra opět pokračuju :-):yes:

Ivana Ch

29. 7. 2010 13:19

:-p:-KDneska před polednem jsem je dodělala a jsou fakt bájo. Nic se mě nepřipálilo. Dělala jsem je na plynových kamnech, prostřední hořák s litinovou plotýnkou v titanovém kastrolu.:-p:-p

jana

8. 10. 2009 19:30

to je super:yes::yes:

janana

10. 9. 2009 19:52

Nebyla jsem doma a koukám na tu debatu:-)). Václave ta modrá nádoba je asi ten tvůj pekáč na husu :-). Mám oválnou plotýnku na sklokeramické desce. Používám i stejný hrnec a velký teflonový kastrol. Vždycky raděj do víc nádob menší vrstvu a pak postupně slévám dohromady.
Nemixuju, máme raději ty kousky. :-p:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 9. 2009 12:13

Disketko. Já jsem se tady už několikrát zmínil jaké jsem měl letos trampoty. Stříká to, když máš vekou teplotu, ale mohu tě ubezpečit, že když jsem to dělal v DP a pak přendal na dodělání do teflonového hrnce, bylo to bez rizika a čas strávený přímou prací byl minimální. Je nevýhoda, že v DP nemůžeš dělat třeba 3 kg. Já dělal vždy 1100 g švestek + cukr(jak komu chutná). A nic víc. Ani skořici, ani ocet, ani rum a pod. Zkoušel jsem víc způsobů v DP a to 1.)švestky nakájené 2.)švestky rokutrované a pak dále 1x proces "Marmeláda" a i 2x proces "Marmeláda". Když jsem provedl 2x proces "Marmeláda" , tak už se to téměř dalo plnit horké do sklenic. Ke konci vždy vmíchám protoplísňový a protikvasný přípravel(a to proto, že to již není tak vřící a nejsem si jistej, že se víčko chytne). Václav.

disketka

10. 9. 2009 10:02

Vařila jsem povidla jednou a hrozně mi to bublalo a cákalo ven z hrnce. Jak je to u těchto povidel?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svestkova povidla recept na švestková povidla v troubě nejlepší švestková povidla švestková povidla recept recept na domaci švestková povidla domaci svestkova povidla v troube jak se dělají švestková povidla vareni povidel bez michani jak se dělají povidla domácí švestková povidla domácí povidla v troubě řídká švestková povidla nemíchaná povidla švestková povidla nemíchaná švestková marmeláda švestková povidla v troubě jak se vaří povidla nejlepší recept na švestková povidla domácí povidla povidla švestková

Suroviny: švestky, cukr písek, rum, sorban

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYWR