Krevetky v těstíčku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 846 kJ / 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,64 g |
Tuky | 11,54 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 28,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2013 17:57
Petr:já dala solamyl,mouku,mléko,vejce,sůl,pepř od oka a vynikající čvachtá si i 3 letá dcerka
14. 4. 2013 17:56
Mejrek:jj,přesně tak.Katastrofa
18. 11. 2012 18:42
Cerstve krevety pred smazenim nikdy nesolim.Uz jenom proto,ze jsou samy o sobe plne vody a sul by je vysusila.Takze ani do marinady pred smazenim nedavam sul.Oplachnu je, osusim,pote bud marinuji v bilinkach a olivovem oleji (rozhodne ne celou noc, max. hodinu ci dve),nebo, coz je nejlepsi, vlozim do testicka a rychle smazim.Pak pokapu citronovou stavou(lehce) a osolim az po osmazeni. Morska potvuka je sama jiz slana.Ty marinovane z marinady vyndam, okapu, lehce pomoucnim a rychle osmazim.Tez solim az po osmazeni.Mluvim o cerstvych krevetach.Ty predvarene nelze smazit,prilis ztvrdnou .
18. 11. 2012 17:13
Zdravím všechny.Vzhledem k tomu,že jsem vyučený kuchař,tak jsem nad tímto receptem trochu zapřemýšlel a dopadlo to takto:
Postupoval jsem podle receptu,jen jsem vynechal mléko a mouku jsem nahradil solamylem.Vejce jsem rozšlehal,osolil,opepřil,přidal jsem česnek utřený se solí,kávovou lžičku sladké papriky a konečně solamyl.Udělal jsem dost husté těstíčko,do kterého jsem vložil osolené a opepřené krevety,které jsem nejdřív osušil a potom solil a pepřil.Přes noc jsem vše nechal v lednici rozležet.Vkládal jsem na pánev s hodně rozpáleným olejem a zvolna jsem z obou stran smažil.Nic neroztrhávejte a obracečkou otáčejte.Těsto dobře drží a chťově to je výborné.Jako přílohu jsem zvolil zeleninový salát se zálivkou.Salát-(ledový salát,lahůdková cibulka,paprika,soudková schery rajčátka a na kostičky nakrájený tvrdý sýr).Zálivka-(4 lžíce sojové omáčky,4 lžíce Worchestrové omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice a asi 2 dcl oleje-nejlépe olivový).Vše důkladně promíchejte a podávejte vychlazený.
Postupoval jsem podle receptu,jen jsem vynechal mléko a mouku jsem nahradil solamylem.Vejce jsem rozšlehal,osolil,opepřil,přidal jsem česnek utřený se solí,kávovou lžičku sladké papriky a konečně solamyl.Udělal jsem dost husté těstíčko,do kterého jsem vložil osolené a opepřené krevety,které jsem nejdřív osušil a potom solil a pepřil.Přes noc jsem vše nechal v lednici rozležet.Vkládal jsem na pánev s hodně rozpáleným olejem a zvolna jsem z obou stran smažil.Nic neroztrhávejte a obracečkou otáčejte.Těsto dobře drží a chťově to je výborné.Jako přílohu jsem zvolil zeleninový salát se zálivkou.Salát-(ledový salát,lahůdková cibulka,paprika,soudková schery rajčátka a na kostičky nakrájený tvrdý sýr).Zálivka-(4 lžíce sojové omáčky,4 lžíce Worchestrové omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice a asi 2 dcl oleje-nejlépe olivový).Vše důkladně promíchejte a podávejte vychlazený.
10. 7. 2011 20:36
Postupoval jsem dle návodu a dopadlo to naprostou katastrofou. Těsto na krevetách vůbec nezůstalo. Výsledkem byly holé krevety obklopené těstem ve formě podobné míchaným vajíčkům. V podstatě to bylo jako na úvodní fotografii, jen opravdu žádná kreveta nebyla obalená. A to jsem dal slabší deci mléka. Tento recept nedoporučuji. Maximálně jen jako inspiraci, ale množství nedodržujte!
Rozumněji vypadá tento recept: www.srecepty.cz/recept/smazene-krevety Ale zatím jsem ho nezkoušel.
Rozumněji vypadá tento recept: www.srecepty.cz/recept/smazene-krevety Ale zatím jsem ho nezkoušel.
20. 5. 2011 21:53
Jsem téhož názoru. Osobně miluju samotné krevety obalované v těstíčku, bílou veku a k tomu bílé víno (Bílé Rulandské nebo Chardonay) Jdu je hned udělat ))))))
16. 4. 2011 21:13
ke krevetam nemam co komentovat,taky je delam a rada...ale hranolky k nim je doslova hrich....podavaji se opravdu jen s kouskem bileho peciva,nebo ryzi....a doslova mne desi ta bila omacka ... pokud je to tatarka,tak je to doslova znehodnoceni pokrmu,ktery dovede vytvorit jen clovek,co nema sajnu o morskych plodech...
17. 2. 2011 18:25
mě ale chutnali
30. 5. 2010 21:38
sidero:Bylo to dobré,moc mi to těstíčko na krevetkách nedželo,asi bylo řidší.Já taková jídla mám moc ráda.
28. 2. 2010 10:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: obalované krevety krevety vyloupané recept smažené krevetky obalované krevety recept smažené krevety v těstíčku vyloupané krevety recept vyloupané krevety krevety recepty krevety obalované příprava krevetek obalované krevety recepty jak vyloupat krevety krevety s hranolkama těstíčko recepty na krevety obalené obalené krevety recept obalovane krevety krevetky příprava recept na obalované krevety paprikove testicko
Suroviny: krevety, vejce, česnek, mouka, mléko, sůl, pepř, olej
Krevetky v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Lr8
10 názorů