Brněnští utopenci z Prýglu
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 016 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,35 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 18,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 42,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Špekáčky se špekem – náhražka je nepřípustná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2021 17:05
Příjemná vyvážená chuť, i manželka si pochutnala.
14. 5. 2019 11:32
Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..
9. 11. 2018 14:14
Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr
24. 1. 2016 14:33
Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky
9. 11. 2013 17:29
dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept
2. 3. 2013 12:48
Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den
20. 2. 2013 18:18
chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.
25. 8. 2012 18:19
Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept
21. 8. 2012 17:56
Zeecz:
Děkuji a jsem rád, že chutnalo
Děkuji a jsem rád, že chutnalo
21. 8. 2012 16:57
Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.
3. 1. 2012 20:06
Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.
29. 6. 2010 16:24
Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku,len by som asi pridala trochu cukru a soliTam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam
29. 6. 2010 15:47
tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí
15. 5. 2010 13:37
musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ... +
15. 9. 2009 20:01
Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 3 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 17 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 22 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 25 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci s cibulí recept utopenci recept výborní utopenci recept na utopence utopenci s feferonkou vyroba utopencu utopenci utopenci v kečupu utopenci v cervenem nalevu domaci vyroba utopencu výborný utopenci utopenci s kysaným zelím recept na utopence s cibulí výborné utopence výborné utopenci domácí utopenci s cibulí v octu - recept recept na vyborne utopence recepty na utopence domácí utopenci v kečupu domácí utopenci se zelím
Suroviny: špekáček, cibule červená, cibule bílá, feferonka, kečup sladký, hořčice dijonská, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, česnek, ocet
Brněnští utopenci z Prýglu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvJB
19 názorů