Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin falešný hruščák

Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám v kuchyni zavoní hrušky s kořením na nadýchaném koláči.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

28. 9. 2009 15:38

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

3 koláče

Nutriční hodnoty

Energie35 765 kJ / 8 548 kcal
Bílkoviny130,26 g
Tuky419,48 g
Vláknina52,80 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 3,38 g
Sůl8,35 g
Sacharidy975,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Proč falešný hruščák? Tak jsme dělali vždy, když došly sušené hrušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wikki

21. 2. 2024 13:07

Výborné těsto i na rohlíčky.:yes:

MlsnaVeverka

12. 7. 2021 19:07

Děkuji za nádherný recept:yes:
Budu zkoušet na Valašsku,tak se mi snad povedou:-D

rimanka

6. 9. 2020 13:51

Letos máme hodně hrušek a celá rodina jsme se těšili, až uzrají a bude zase váš hruščák. Milujeme ho!

rimanka

7. 10. 2018 19:17

Naprosto skvely recept. Pekla jsem behem leta nekolikrat a byl k nerozeznani od praveho, ktery jsme jedli v Beskydech. Skoda,ze uz nejsou hrusky ...

Danca beruska Danca beruska

28. 4. 2017 08:40

Koláč je výborný. :-K :yes:

martiline martiline

16. 10. 2016 09:54

Teda, tak dobrý koláč jsme už dlouho neměli. Náplň jsem udělala z dvojité dávky, do drobenky raději méně cukru a bylo toho na dva velké plechy. Ochutnala jsem teď ještě teplý, lahoda. Hřebíček jsem dala celý ... pak jsem vzala koření do svařeného vína (tak vrchovatou lžičku), semlela na mlýnku a přidala při dušení hrušek. Vynikající. :-8

Ivca

12. 10. 2016 11:25

Je vyborny a moc chutnal dnes jdu delat znova :-)

Mirka

22. 7. 2014 21:43

Náhodně jsem objevila tento recept a připojuji se k chvále!Těsto je dokonalé!Pekla jsem klasický švěstkový koláč a jelikož těsta bylo dost,z druhé poloviny byl koláč s náplní brokolice+slanina+balkán.I slaná varianta byla skvělá!Prostě těsto má u mě 1*:-K:-K

Božena

4. 11. 2013 11:53

vynikající recept na těsto!!!dala jsem do domácí pekárny a krásně nakynulo,taky jsem dala sušené droždí.moc chválím:yes::-K

Jenda1 Jenda1

17. 11. 2012 20:54

Děkuji Jani:-K:-K:-K:-!

senky senky

17. 11. 2012 17:36

Jendo, zasloužíš si, nebo vlastně Tvoje maminka, velkou pochvalu:yes::yes: Těsto mi vypracovala pekárna, rozdělila jsem na 4 koláče a protože hrušky ani hrušková povidla nemám, kombinovala jsem povidla a tvaroh a frgále nemají chybu:-K:yes: polovinu na zítra musím schovat nebo nezbude nic:-)):-)) Přidávám bodík a dovolím si i foto:-K

bystrouska

15. 11. 2012 19:45

Náramná dobrota, doporučuji všem:yes:. Přidala jsem foto:-K a bodík:yes:

Jenda1 Jenda1

5. 8. 2012 22:18

rebeka:Nadi, díky za vše;-):-K:-K:-!

Betyna

5. 8. 2012 17:41

:yes: krásný

rebeka rebeka

5. 8. 2012 15:33

milý Jendo, přidávám se do dlouhé řady pochvalných komentátorů, zaokrouhluju krásným 40. bodem, posílám díky a pár obrázků, jestli nevadí:-)
z této dávky jsem uděla 4 frgály, a musím říci, že jsou fakt skvělé:-p;-):yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maminčiny recepty hrušková nádivka hrušky recepty hrušková nádivka do koláčů sušené hrušky na frgále sušení hrušek maminčiny recepty cz sušené hrušky recept valaske frgaly náplň ze sušených hrušek kolac ze susenych hrusek sušené hrušky hruškový koláč na plech recept na posypku frgály recept hrušková povidla ze sušených hrušek nádivka ze sušených hrušek klobasník recept mamincin hruskovy kolac hrušková náplň

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, cukr vanilkový, hruška, cukr, povidla švestková, badyán, skořice, koření hřebíček, šťáva citronová, rum, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Maminčin falešný hruščák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQNp