Čokoládová poleva od cukrářky
Univerzální domácí čokoládová poleva najde skvělé uplatnění při polévání moučníků, dortů i cukroví. Díky vodní lázni bude čokoládová poleva hladká, jemná a lesklá.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 811 kJ / 2 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,60 g |
Tuky | 184,60 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 83,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poleva je krásně lesklá a je jí hodně. Dá se zmrazit a použít znovu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2020 22:06
Dajda: Ano, i já jsem používala Ivu běžně. Nevím, jestli byla za minulého režimu také tak nezdravá nebo se to zhoršilo až teď, kdy už nejsou tak přísné normy. Každopádně z Hery je poleva moc dobrá! Ať se vám daří každý plech
11. 12. 2020 21:16
Lucky Dana: Dříve se poleva z čokolády na vaření a ztuženého tuku dělala běžně, často se také přidávaly čokoládové kaštany. Je opravdu výborná. Dneska mám na dorty raději ganache z čokolády a smetany, ale na cukroví bych dala přednost právě této polevě.
Všechno nejlepší.
Všechno nejlepší.
11. 12. 2020 18:07
Dobrý den, dámy a páni, čtu tady pohoršování se nad receptem. Ale myslím, že nemáte pravdu. Jednak ztužený tuk je i Hera, která spolu s Ceresem mají výborná hodnocení jako nezávadné rostlinné tuky. Ostatní tuky jsou opravdu palmové a strašné, také bych je nepoužila! A pokud se dodrží přesný poměr a postup, tak je to nejlepší poleva, na kterou jsem za 40 let pečení vánočního cukroví narazila. Musí se nechat trošku zchladnout a pak se s ní výborně pracuje a je nádherně lesklá. Oceňuji hlavně to, že je bez cukru a přitom je sladká.Takže jestli se vám nepovedla, není to vina receptu, zkuste ji znovu. Ať se vám podaří!
12. 10. 2019 20:24
Já používám na vaření klasicky Orion na vaření z Penny www.letakomat.cz/penny-market/ctvrtecnik-od-ctvrtka-10-10-2019/?page=10 tuhle měli za 14 Kč, tak jsem brala do zásoby.
22. 12. 2017 16:05
přijde mi škoda cukroví kazit palmáčem. já na namáčení jen ve vodní lázni rozpustila kvalitní čokoládu na vaření, a nic nepřidávala.
18. 12. 2017 09:41
Suzymon: Moje kamarádka, která peče na zakázku mi doporučila toto: na 250 g tuku 5 stogramových čokolád. Vyjde mi to na celé vánoční pečení.
16. 12. 2017 20:10
Dneska Jsem vyzkoušela, je vynikající, krásně se leskne a je jí opravdu hodně. A hlavně není přeslazená Doporučuji.
15. 12. 2017 14:24
Dávám dvě čokolády na půl tuku, skořici, kakao a lžíci smetany
13. 12. 2017 17:53
12. 12. 2017 12:48
Vítková: Já a proč né????
6. 12. 2017 17:16
Tak já jsem právě udělala a protože se mi opravdu nezdálo to množství ztuženého tuku a na jednu stogramovou čokoládu, tak jsem tuk ubrala a výsledek byl stejně katastrofa. Hodně řídké a chutnalo to po "umělé hmotě". Ale několik kousků jsem tím stejně ozdobila, ale fakt to není dobré. Tímhle si přece nebudu kazit pracně a poctivě upečené cukroví. Vyhodila jsem to. A nakonec ty co jsem už tou hmotou natřela, se stejně po uschnutí polevy nelesknou. Asi paní cukrářka své výtvory pak neochutnává. A jestli se tímto zdobí cukroví, nebo zákusky, co potom prodávají v cukrárnách, tak chudáci lidi. Lepší je koupit dobrou a kvalitní čokoládu a rozpustit a přidat jenom kousek ztuženého tuku, aby měla směs dobrou konzistenci k použití.
2. 8. 2017 21:53
Vítková.Používam roky stužený tuk tak ako to robila moja mama,10dkg stužený,10dkg varova čokolada,lyžica kakao,trochu oleja,zahriať vo vodnom kúpeli a je to hotovo
28. 7. 2017 22:10
když dělám čoko. polevu, tak dávám 100 g čokolády na vaření a kousek ztuženého tuku (podle toho, jak chci hustou či řídkou ... ale stačí toho tuku opravdu kousek) ... nerozpouštím nad vodní lázní, ale jen v rendlíku nad malým hořáčkem sporáku a za stálého míchání - je to rychlé, nenacáká do čokolády voda a nic se nesrazí ani nespálí ... taky jsem podlehla tomu, že ztužený tuk není dobrý a několikrát jsem použila máslo - musí se ho dát víc, jinak je poleva hustá - není to úplně ono, ale nevadí mi to ... chci zkusit i čokoládu rozpustit se smetanou, ale ještě k tomu nedošlo ... jento recept mě dost zarazil ... nepoužila bych ho
22. 7. 2017 07:57
Vítková: co je na ztuženém tuku špatného? Konzumujete daleko horší věci,a ztužený tuk používala už moje maminka a používá ho i dcera. Máme vynikající polevu na dorty i cukroví..Kdysi jsem ji měla i ve formičkách,a nedočkala se vánoc,jak ji děti našly..
17. 6. 2017 16:45
Vítková: Nevím proč by někdo nemohl používat ztužený tuk .To záleží na každém co chce konzumovat a co ne. Mně osobně tenhle tuk vůbec nevadí . Taky ho používám a nikomu se nic z něho nestalo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 27 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 42 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 43 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poleva je korunou mnoha druhů cukroví: Košíčky ochutí výrazná čokoládová, perníčky zase jemná cukrová. A jak je připravit?
Margotková kolečka voní kokosem a rumem, díky máslovému krému jsou neodolatelně vláčná a božsky chutnají
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Další recepty
Tématické fráze: čokoládová poleva cokoladova poleva recept cokoladova poleva na dort lesklá čokoládová poleva cokoladova poleva na cukrovi poleva z čokolády na vaření poleva z čokolády recept příprava čokoládové polevy poleva na cukroví z čokolády na vaření cokoladova poleva z cokolady poleva z bílé čokolády recept čokoládová poleva lesklá čokoládová poleva z čokolády na vaření poleva z bílé čokolády poleva cokoladova poleva z cokolady čokoládová poleva na dorty poleva na dort bílá poleva na dort lesklá čokoládová poleva recept
Suroviny: tuk ztužený, čokoláda na vaření, kakao
Čokoládová poleva od cukrářky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVRj
51 názorů