Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na hořčicích

Nenáročná rychlovka, která zachutná i zasytí. Kousky vepřového masa dušené doměkka doplňují různé hořčice, které dají základ lahodné omáčce. Tu zjemníme smetanou a hotovou směs podáváme s bramborami nebo rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Na rozpálenou pánev nalijeme olej a zprudka na něm osmažíme maso ze všech stran. Osolíme a opepříme. Krok 3: Za občasného míchání a podlévání horkou vodou dusíme do změknutí. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme hořčice, vše pečlivě promícháme, dle potřeby můžeme mírně zahustit solamylem rozmíchaným ve vodě. Na závěr vaření přidáme smetanu a vše prohřejeme. Krok 5: Podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.

TIP: Jak upéct brambory

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové maso na hořčicích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82KYj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové maso na hořčicích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82KYj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové, olej olivový, hořčice dijonská, hořčice plnotučná, hořčice hrubozrnná, smetana ke šlehání, solamyl, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu