Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinálův řez

Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

18. 10. 2009 17:47

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie17 930 kJ / 4 285 kcal
Bílkoviny79,08 g
Tuky267,22 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 931 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy389,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem pečicí papír - 2 ks, na který jsem narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné.

Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději pečicí papír jemně pomaže olejem.

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není ! Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

2. 4. 2024 07:31

Najobľúbenejší múčnik našej rodiny, pečiem vždy na sviatočné príležitosti. Vyzerá skvele, chutí skvele. Dávam pol litra šľahačky so stužovačom, nedávam kompót, ale obyčajne džem marhuľový, posledne z arónie. Pred plnením pláty rozrežem po dĺžke, papier rozstrihnem, otočím a zlúpnem - lepšie sa s plátmi takto manipuluje.
A spomínam na Iljušu.

joliete joliete

7. 10. 2023 15:23

Jen rada,sněhového těsta i piškotového je vždy dostatek ,když se dobře vyšlehá. Co se týče šlehačky, vždy jsem používal od ramy,byla kvalitní. Už se nevyrábí ,tak přidám do dvou šlehaček jeden ztužovač. Jinak jsem dělal už více jak 10x a vždy úspěch. Je vynikající.😉👍

maryje12

28. 5. 2023 21:25

magdalenka: šlehejte starší šlehačku, ne čerstvou...

Bunchi

4. 2. 2023 13:22

Hm, až na to, že si člověk si musí dávat pozor na to, že piškotového těsta je pouze na 1 plech, kdežto sněhového na oba plechy. Takové záludnost by zde nemusely být....

casino casino

12. 11. 2017 17:20

Klára Parmová:
No, jednodušší by to bylo, to jo...:-8
Pominu-li, že když se dílo vydaří tak Kardinalschnitten jsou i oku lahodící, tak se obávám, že jste je zatím ještě neokoštovala...:-):-)

Iljusa Iljusa

12. 11. 2017 17:11

Klára Parmová: Je to jen na Vás, jak si moučník upatláte ;-) Já jsem jej pekla dle receptu, nevidím v tom absolutně nic složitého.

Klára Parmová

12. 11. 2017 16:40

Dobrý den, nebylo by jednodušší upéct 1 placku ze sněhového a 1 z piškotového těsta a pak to jen navrstvit na sebe? Přijde mi to jednodušší než se s tím patlat střídavě na plech. A výsledek pak bude podobný, ne?

Helča

9. 4. 2017 13:24

Vynikající, v 15.00 rozkrájeno v 21.30 snědeno. A to ještě byly chlebíčky a grilované maso. Taky jsem měla obavy jak to dopadne, ale jen se po nich zaprášilo. Ještě jsem mandarinky proložila malinami a bylo to moc dobré. Takže obavy stranou a pusťte se do pečení, výsledek opravdu stojí za to.:yes::yes::yes::-)

Marie Nieslaniková

24. 7. 2016 20:42

Máp pár připomínek,peču tento zákusek už dlouho je to u mně v rodině "top" recept.Papír nevymazuji,než začnu péct,ušehám si 40 proc.šlehačku-živočišnou,jak se ušlehá,peču.Dávám vejce podle velikosti,malých víc,velkých méně,jinak zákusek asi pro 9 lidí.Než si moje dcera udělá makeup,já mám hotovo...nic není na tom složité a výsledek neskutečná mňamka...asi za 20-30 min i s pečením...

monika

7. 3. 2016 10:22

Kikis:no.... aj ja som to tak mala , zakryla som to alobalom a este piekla, ale aj tak to snehove cesto bolo v strede makke. Neviem, ci to tak ma byt alebo som ho mala vysoke. :)Inak na chut to bolo dobre .












Vladimíra

17. 11. 2015 01:02

Musím ale dodat, že to trápení se vyplatilo, nic lepšího jsem nikdy nejedla a celá rodina si pochutnala.:yes:

rimanka

16. 11. 2015 13:47

Luxusní! Dělala jsem z poloviční dávky a bylo z toho 5 porcí. Neměla jsem žádný problém sundat z papíru. Velmi rychlé a lahodné. Moc jsme si pochutnali. Akorát jsem tam nedala mandarinky, ale domácí rozvařené maliny s cukrem.

tejaja tejaja

9. 11. 2015 08:49

Vladimíra : Skúste namiesto papiera používať teflónovú fóliu.;-);-)

Vladimíra

8. 11. 2015 22:58

Předem musím napsat, že jsem zkušená cukrářka a pečení mě baví, ale za 1. piškotového těsta je málo, musela jsem přidělávat!!:no: za 2. oba papíry jsem vytřela olejem, stejnak jsem to sundala po pruzích dolů, takže se mi to rozpadlo- u toho jsem se dost natrápila a na nový papír ani nepřenesla, jen zpět rovnou na plech. A to jsem dost trpělivý člověk. Příště místo toho upeču roládu se šlehačkou a mandarinkami, vyjde to podle mě nastejno akorát tam nebude to sněhové těsto. :-S

zdena

15. 10. 2015 09:21

no tak uvidím.....

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kardinálovy řezy kardinalove rezy recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardinálské řezy kardinálovi řezy recepty moučník kardinálské řezy top recepty řezy recept na kardinálovy řezy piškotové těsto recept kardinalove rezy recept výborné řezy ke slavnostní příležitosti kardinálský řez kardinálské řezy recept řezy se šlehačkou recept kardinalske rezy rez kardynálovy řezy kardinálovo řezy zákusek kardinál

Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, šlehačka

TopRecepty.cz

Kardinálův řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7x2