Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavkový guláš

Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

29. 10. 2009 15:56

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 668 kJ / 399 kcal
Bílkoviny29,96 g
Tuky2,34 g
Vláknina48,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a 1 hovězí bujón.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

arti

5. 11. 2016 13:08

20 minut na vaření václavek je opravdu málo, sice vám po nich není špatně, ale je to zápřah na játra, stejně jako babky, doporučuji vařit 45 minu a více, Václavky nikdy úplně nezměknou, není třeba se bát že je rozvaříte :)

BILKOVAI BILKOVAI

3. 11. 2013 20:11

dexulka: jsem ráda, že jsem ti byla inspirací a díky za přidané foto.:-K

dexulka

2. 11. 2013 21:07

Václavkový guláš jsem dělala a jedla prvně v životě,ale určitě ne naposledy.Přidala jsem kousíček plecka a byla to bašta náramná :-p Podávala jsem s www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-houskove-hrneckove-varene-v-mikrovlnce/.Posílám bod i foto :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

1. 11. 2012 17:02

Magdalenka, jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept a nezklamal. Já taky někdy dávám česnek. Podle nálady;-):-K

magdalenka magdalenka

1. 11. 2012 14:20

Včera som doniesla dva košíky podpňoviek, boli pod suchou trávou a nezmrzli, krásne mladé, pevné. Dnes som ich spracovala a bol aj guláš - podľa teba (ale dávam aj cesnak). Bol skvelý!:yes:Zdravím!

BILKOVAI BILKOVAI

22. 10. 2012 16:28

Já bych tam to víno nedávala. Už by to bylo o něčem jiném a popravdě si to vůbec nedovedu představit:-8

Petr

22. 10. 2012 16:21

Zdravíčko! Mám dotaz, zda je možno přidat červené víno nebo raději ne?

Omarek

19. 10. 2012 12:49

Přidala jsem jen česnek a gulášové koření - velká mňamka a rychlááá ;):-K

BILKOVAI BILKOVAI

16. 10. 2012 10:44

Porada: :-D:-D:-D Jo, chutnalo mu:-)

Porada

16. 10. 2012 09:26

BILKOVAI - co dodat,Armin von Heide již řekl vše.To se p.Bílek napucnul. :-)):yes:

Pajule

16. 10. 2012 01:40

BILKOVAI:u nas rostou uplne mega moc uz ani nwm co s nima delat :D uz jsem ho delala dvakrat behem 7dnu :)

Armin von Heide

24. 11. 2011 15:18

Při pohledu na fotky vašeho guláše se u mě spouští Pavlovův reflex. Přesně takovou barvu má mít gulášek. Naprosto dokonalé!

BILKOVAI BILKOVAI

26. 10. 2011 16:25

Martas, pokud to bude z václavek a ne z muchomůrek, tak určitě neotrávíš. Jen ty václavky potřebují trošku déle povařit.;-) Škoda, že u nás letos nebyla ani jedna;-(

MARTAS

26. 10. 2011 11:55

No snad neotrávím celou rodinu:-?:-/

BILKOVAI BILKOVAI

7. 10. 2010 19:48

No tak Špagetko, sem s fotkou;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: úprava václavek zpracování václavek guláš z václavek houbový guláš z václavek úprava hub václavek václavkový guláš s masem guláš s václavek sušené václavky houby václavky recepty václavky sušení václakový guláš zpracování hub václavek sušení václavek houby vaclavky zpracovani váckavkový guláš václovkový guláš vyborny vaclavkovy gulaš jak vypadá houba václavka váslavkový guláš recepty z václavek

Suroviny: houby václavky, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín celý, feferonky sušené, sůl, vývar masový, cibule

TopRecepty.cz

Václavkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxxl