Vepřová kýta protýkaná mrkví
Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,77 g |
Tuky | 41,17 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na protýkání lze použít i jiné druhy vepřového masa - pěkné plecko, pečeně, ..., ale myslím, že při použití třeba krůtího masa (dietní verze), bude chuťový zážitek stejně příjemný ;-).
Kombinace masa, mrkve a mleté papriky byla příjemná a všichni jsme si na ní moc pochutnali.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2019 15:04
dneska bylo k obědu, moc dobré, šťávu jsem rozmixovala a ani nebylo potřeba ji zahustit. Dávám bodík a dovoluji si přidat i foto
27. 11. 2015 11:38
mirca75: Tak šup, napsat o ponorák Ježíškovi, ať tu máme další dobré recepty
28. 9. 2015 16:49
Výborné! Pod maso jsem přidala ještě pórek a stačil ruční mixér, aby měla omáčka správnou hustotu. Mouku jsem nemusela vůbec použít. Všem chutnalo a navíc to hezky vypadalo
23. 7. 2015 13:01
Jedním slovem "vynikající" Pekla jsem včera a je to super. Cibulku s mrkví jsem nakonec ani nemixovala ani nezahušťovala, nechala jsem tak, vznikla vynikající šťávička a do pekáčku jsem tak v půlce pečení přidala ještě celé mrkve a na půl naše domácí cuketky, upečené k masu jsou super.
30. 12. 2013 14:50
Vyborny recept, maso jsme pekli cca 60 minut. Dekuji, bylo to vyborne, omacku jsme rozmixovali.
10. 7. 2012 10:54
Vypadá to super už jsem uložila a brzo uvařím posílám bodík
27. 5. 2012 12:12
výborný recept, jsem kuchařka začátečník a zvládla jsem to
20. 2. 2012 15:14
Tak už se to peče Až ochutnáme, pošlu bodík
14. 12. 2011 18:13
Tak tohle vypadá suprově. Kýtu jsem dnes koupil a zítra letím pro mrkev. Už se těším. Posílám bodík.
1. 8. 2011 17:08
Moc pěkné
26. 8. 2010 10:03
já mám ráda dušenou mrkev a receptík se mi moc líbí,ten si ukládám+1
26. 3. 2010 14:49
Blikniděkuju moc za milý komentář i za vyzkoušení a jsem moc ráda,že vám chutnalo.K té šťávě - jelikož nevlastním "ponorák",tak musím šťávy cedit,ale já rovnou přes ten cedník přepasíruju i tu zeleninu,takže také zahušťuji jen minimálně.
26. 3. 2010 12:36
I mně moc chutnalo , jen mi přišlo líto cedit přes cedník takovou dobrou šťávu, tak jsem ji radši rozmixovala a pak nebylo třeba ani zahušťovat.
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.
8. 11. 2009 22:29
Miruš, to je moc hezké. Pečené maso vcelku je super. Posílám ti první bodík do druhé desítky.
8. 11. 2009 00:16
Děkuju.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 4 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 5 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 18 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 18 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 21 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 27 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 35 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: kýta na mrkvi vepřová pečeně protýkaná kýta s mrkví vepřová kýta recepty pro začátečníky protýkání masa vepřová kýta recepty protýkaná vepřová pečeně vepřové s dušenou mrkví vepřové maso s dušenou mrkví vepřová kýta pečená v celku vepřová kýta použití vepřová kýta na paprice vepřové maso protýkané protýkaná hovězí pečeně vepřová pečeně z kýty pecena kyta s mrkvi protýkaná pečeně vepřová kýta mrkev kýta v mrkvi veprova kyta
Suroviny: kýta vepřová, mrkev, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, cibule, mouka hladká, vývar
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
28 názorů