Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně - opravdu skvělá

Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane šťavnaté. Pak budou všichni vaši strávníci spokojeni.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby odležení masa

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

10. 11. 2009 23:07

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie10 816 kJ / 2 585 kcal
Bílkoviny331,03 g
Tuky114,81 g
Vláknina39,33 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 1,29 g
Sůl2,88 g
Sacharidy40,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s brambory na loupačku, se sýrovou omáčkou a zeleninou (např. zelené fazolky se slaninou)

Výborné k posezení s přáteli nebo pro slavnostní příležitosti. Voňavá pečeně uprostřed stolu má své kouzlo. A příprava složitá opravdu není, jen časově náročná. Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Prtka

13. 1. 2022 20:01

Skvělé jídlo. Dcera si ho vyžádala Už po druhé v průběhu dvou týdnů :)

Sodovka Sodovka

24. 11. 2009 18:50

Barborko, za kvalitně napsaný recept posílám velký plusový bod. Napsat recept podle kterého dokáže uvařit i začínající kuchařinka je velké umění.:yes: Dobře upečená vepřová pečeně nemá chybu. :-p I když manžel má raději pořádně načesnekovaný pečený bůček nebo krkovičku.:-)):-D

Iljusa Iljusa

24. 11. 2009 07:52

vůbec nevadí, že jsou fotky takové - pečeně je u nás velmi oblíbená :yes:
+ bod

BarborkaS.

24. 11. 2009 02:38

Omlouvám za nekvalitní fotku, byl u nás takový frmol, že nebyl čas fotit. Ovšem chutnalo moc:-)

Gabina

11. 11. 2009 13:41

Tento týden mají v akci teploměr http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/ind...

Paprika Paprika

11. 11. 2009 10:42

Už jsem strašně zvědavá na fotky :-);-)

Drobek Drobek

11. 11. 2009 01:34

:-p Pokud máte teploměr, který se dá do masa zapíchnout, vnitřní teplota by měla být 70°C. Já vím, že se do masa nepíchá, ale tohle je prostě kompromis. A když si teplotu ověříte jen na konci pečení, píchnete svrchu, škoda zas není tak veliká.;-)
Tady v americku se dají koupit, a mám jeden doma, dálkové teploměry. Do masa zapíchnete už před pečením sondu teploměru, tepluvdorný kablík má na konci měřič, a já, bez otvírání trouby vím jak jsme daleko s pečením.:-8
Náramná věcička a pokud je to doma k dostání a stojí to přiměřeně, tedy o hodně míň než auto:-), doporučuju koupit.
K receptu samozřejmě bod, protože to je klasika, která tu nebyla a zasluhuje ocenění.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová pečeně vepřová pečeně recepty vepřová pečeně recept veprova pecene v troube znojemská vepřová pečeně vepřová pečeně bez kosti recepty vepřová pečeně s kostí vepřová pečeně bez kosti vepřová pečeně bez kosti recept recept veprova pecene co uvařit z vepřové pečeně recept na veprovou peceni vepřová pečeně s kostí recepty recepty z vepřové pečeně recepty vepřová pečeně pečené vepřové maso vepřová pečeně s kostí recept znojemská pečeně z vepřového masa vepřové maso recepty vepřové maso recepty

Suroviny: pečeně vepřová, kosti vepřové, kmín drcený, paprika sušená sladká, česnek, olej, sůl, pepř mletý, cibule, mrkev, celer, bobkový list, sádlo, pivo světlé

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně - opravdu skvělá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv9r