Bramborový salát - kyselý, teplý

www.toprecepty.cz Kuchař:

Saláty 7 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

salátové brambory
cibule
kyselé okurky
sůl
pepř
cukr
ocet
olej
trochu vody (nebo láku z okurek)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařit brambory ve slupce, oloupat a nakrájet na kolečka.

  2. Cibuli nakrájet nadrobno a spařit horkou vodou, okurky pokrájet na kostičky.

  3. Všechno dát do mísy, přidat trochu vody (láku) a oleje.

  4. Potom přidat cukr, sůl, pepř a ocet podle chuti - míchat opatrně, aby se brambory nerozpadly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát - kyselý, teplý

  • Buttas Buttas

    Ten salát mám strašně moc rád.:-))

    Odpovědět

  • Tana K Tana K

    Velmi podobný bramborový rychlosalát dělává moje maminka, když není moc času nebo chuti k výrobě klasického majonézového salátu, a je to tedy velká dobrota.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    salát nám velmi chutnal :-p, podávala jsem ho studený, zálivku jsem umíchala podle maris - bez cukru, cibulku jsem použila lahůdkovou... zůstává v oblíbených a určitě se k této zdravější variantě budu často vracet :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    musím ho taky vyzkoušet, nalákaly jste mě :-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ja to robim tak ako maris, ale tieto zemiaky nepodavam teple, ale vychladnute ako normalnu prilohu. cibulu ale najprv sparim tym horucich nalevom . volame to sedliacky salat. . moja mamka obcas do toho uvarila vajicko a pokrajala ho na stvrtky, ale nam to tak bohvieako nechutilo, tak sme presli len na tuto jednoduchu variantu.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Zítra budu dělat můj bramborový salát a narazila jsem na tento, připoměl mi mojí zlatou maminku.;-(Ta ho dělávala a docela často, protože nám všem děsně chutnal:-p;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Salát je výborný, dělám s menší obměnou - nedávám cukr a připravím si zálivku z oleje, láku, hořčice, soli a pepře. Jestli bude někdo zkoušet, doporučuji si dát do misky nejdříve hořčici a za stálého šlehání přidávat ostatní. Zálivka bude krásně hladká.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo