Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky od babičky

Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Dají se použít jako vynikající příloha ke kachně či huse, vepřovému masu se špenátem nebo zelím.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

30. 11. 2009 12:12

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 579 kJ / 2 050 kcal
Bílkoviny68,36 g
Tuky19,42 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,42 g
Sacharidy386,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já dělám malé šišky, vařím jen pár minut až vyběhnou nahoru. Jsou hodně měkoučké. Používám je jako přílohu nebo plněné masem nebo na sladko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajato Pajato

18. 9. 2020 12:09

Merylas: urcite vyzkousim :-K dekuju, budu pak psat komentar :-)

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 9. 2020 11:48

Pajato: Pokud Vám to pomůže, tady je jeden recept s podrobným postupem: https://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambo... Na vaření podlouhlých knedlíků používam klasický pekáč s víkem. Aby knedlíky na povrchu neokoraly, potírám je troškou oleje. Pokud je teda hned nespotřebuji. Pokud budete dělat kulaté knedlíky nebo šišky, tak použijte na vaření větší hrnec. A malé tvary se vaří kratší dobu. Jak zpracujete těsto, tak už s ním musíte rychle pracovat, jelikož delším stáním řídne a musela byste pak přisypávat další mouku, což už není žádoucí. Věřím, že se Vám povedou. :yes::-K

Pajato Pajato

18. 9. 2020 09:53

MamlajdaD: :-K samozrejme, ze mi to staci :-K mooooc dekuju!!!

MamlajdaD MamlajdaD

18. 9. 2020 09:46

Pajato: Autorka receptu sem už 10 let nevkládá žádné recepty, a tak nevím, jestli ti odpoví. Spíš asi ne. Jestli ti stačí můj osnědčený recept, tak tady je: Na 1 kg den předem vařených a nastrouhaných (nebo prolisovaných) brambor dávám 150g dětské krupičky, 150 g hrubé mouky, 1 velké vejce a sůl (tu dávám od oka, takže přesné množství ti nemůžu říct). A samozřejmě, že si vodu na knedlíky dám vařit předem a osolím, voda se musí vařit už při dokončování těsta a formování knedlíků, kdyby těsto chvilku čekalo, než se voda začne vařit, tak by zřídlo a knedlíky by se asi rozvařily. ;-):-8:-K

Pajato Pajato

18. 9. 2020 07:40

pomer brambory / mouka jsem pochopila... ale vejce... 1 nebo kolik? prominte mi tu otazku, ale nejsem "kucharka" :-( rekneme... kolik vajec na kolik brambor? PROSIM!!! urcite je to rozdil, jestli delam knedliky pro dva nebo pro 4 ne?

Hanka W.

17. 11. 2014 16:38

naprosto užasné :-) knedliky jsou křehoučke a vemli chutně jak na sladko tak na slano :-) pro mě TOP

matysof

23. 9. 2013 11:57

Vařila jsem je v pátek a ještě v pondělí jsou moc dobré. jsem maximálně spokojená a posílám bodík. Plnila jsem je uzeninou a moc jsme si pochutnali. děkuji za recept:-K

alena.kyp alena.kyp

10. 7. 2012 12:31

Terezko:-K knedlíky nemají chybu:yes: už jsem je vařila několikrát a v neděli jsem k nim udělala zelí od Aničky kocíkové s jablkem a stehnem s majoránkou. Dnes jsem knedlíky přihřála na zbylé šťávě z pečeně a jsou měkoučké. Kdyby šlo dala bych 10:yes::yes::yes:

Tresnicka80

27. 1. 2012 18:27

Bodík ;-), jsou úžasnééé, děkuji za receptííík :-K

Dana61

4. 3. 2010 12:21

Milá Gábi, myslím, že máš pravdu. Ten čtvrtý díl jsem dala nahoru na ty tři a díru zasypala moukou. Knedlíky jsou moc dobré. Určitě autorka jak píše nemyslela 3 díly brambor,protože ten čtvrtý snad nevyhodila do koše, ale opravdu šlo jen o tu díru po čtvrtém díle, abychom měli kam nasypat ten podíl mouky. Určitě jsme pochopily na výbornou.

Gabina

2. 2. 2010 09:28

Měly by být v kategorii Přílohy ;-)

zupaba zupaba

10. 1. 2010 20:16

Včera jsem tyto knedlíky vyzkoušela a jsou vynikající:-)

Gabina

17. 12. 2009 14:01

Terezko :-O, já to pochopila tak, že je jeden díl mouky na 4 díly brambor - viz druhá fotka (ten čtvrtý vyjmutý díl brambor jsem dala na ty brambory v míse)

teresa.bartos

17. 12. 2009 10:43

Ahojky,doplněk k bramborovým knedlíkům od babičky.....rozdělit brambory na 4 díly proto aby se usnadnila práce z vážením...a tak vznika poměr 3 díly brambor a1 díl mouky....

Gabina

1. 12. 2009 12:07

Knedlíky byly výborné, krásně nadýchané :yes:. Brambory jsem rozšťouchala, takže je videt mozaika kousků brambor.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brámborové knedliky bramborový knedlík bramborové knedle knedlíky bramborové bramborové knedlíky s uzeným masem od babičky bramborové knedlíky recept poměr mouky a vajec nadýchaný bramborový knedlík nadýchané bramborové knedlíky bramborové knedliky.cz bramborový knedliky černé knedlíky domácí bramborový knedlík recept bramborove knedliy recepty babičky aničky bramborový knedle bramborova knedle nadýchané bramborové plněné knedlíky zbyle bramborove knedliky recepty na bramborové knedliky bramborové knedlíky nasladko

Suroviny: brambory typ c, mouka hrubá, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71VB